Najem okazjonalny

• Autor wątku Autor wątku paulina sss
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

paulina sss

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Dzien dobry,

Chcialabym wynająć mieszkanie z umową najmu okazjonalnego. Przesłałam najemcy oświadczenia:
- OŚWIADCZENIE WŁAŚCICIELA LOKALU LUB OSOBY POSIADAJĄCEJ TYTUŁ PRAWNY DO LOKALU O WYRAŻENIU ZGODY NA ZAMIESZKANIE NAJEMCY I OSÓB Z NIM ZAMIESZKUJĄCYCH W LOKALU WSKAZANYM W OŚWIADCZENIU
oraz
- OŚWIADCZENIE – WSKAZANIE PRZEZ NAJEMCĘ INNEGO LOKALU, W KTÓRYM BĘDZIE MÓGŁ ZAMIESZKAĆ W PRZYPADKU WYKONANIA EGZEKUCJI OBOWIĄZKU OPRÓŻNIENIA LOKALU MIESZKALNEGO

W jednym z oświadczeń jest zapis:
oświadczam, że: 1. jestem właścicielem lokalu mieszkalnego/przysługuje mi spółdzielcze własnościowe prawo do lokalu mieszkalnego nr ….……………….…... znajdującego się w budynku położonym.... dla którego prowadzona jest przez Sąd Rejonowy …................................……….........…. ,………….… Wydział Ksiąg Wieczystych księga wieczysta nr
…..................………………………….....;

Pan, który chce wynajac mieszkanie wypełnił oba dokumenty i okazało sie, że rodzice , którzy chcą poświadczyc ze przyjmą go w razie eksmisji pod swoj dach mieszkaja w mieszkaniu TBS. Czy w tym przypadku dokument ten jest ważny i czy w razie potrzeby eksmisji bedzie akceptowany?
Czy oświadczenie to bez poświadczenia notarialnego będzie dokumentem ważnym przy ew. eksmisji.
Z góry dziekuje za pomoc!

Powrót