Najpierw rejestrujesz za 0zł, a po roku płacisz?

• Autor wątku Autor wątku kulpina
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kulpina

Użytkownik
Odpowiedzi
31
Zarejestrowałem domenę za 0zł, bo tak noszę się już od kilku lat, żeby sobie ten adres wykupić i chciałem zarezerwować, a pisało że za 0zł, za darmo itd. No to wpisałem dane i zarejestrowałem. Szczerze mówiąc po roku to całkiem zapomniałem, że cokolwiek takiego rejestrowałem i przychodzi mail że jakaś faktura do zapłacenia. Czy można odmówić zapłacenia? Gdybym wiedział z góry, że mam zapłacić 120zł to nigdy bym nic takiego nie zarejestrował, a było powiedziane, że 0zł. Umowa zawierana przez internet, nie podpisywałem nic.

Witam! Z tego co się orientuję domeny opłaca się z góry. Czyli jak po roku przyszła faktura to prawdopodobnie za kolejny rok 2010/2011. Prawdopodonie to była jakaś promocja, że np. rok za 0zł ? Jeżeli jest to faktura za kolejny rok z góry, to może pan odmówić zapłacena, ale już nie będzie pan właścicielem domeny. Najlepiej prosze się skontaktować z usługodawcą, bo może istnieje możliwość rozłożenia opłaty za domenę na raty.

Wiesz, że faktycznie? :D z treści ich maili w sumie wynika tak jak mówisz :)
Na razie napisałem, że rezygnuję i pewnie na tym się skończy :D

Kiedyś miałem podobną sprawę z domeny.pl.

Upewnij się, że korzystając z promocji domeny za 0zł w regulaminie nie było zapisu, że zobowiązujesz się do utrzymania domeny przez minimum 2 lata.

Zapłaciłem, bo mi dzwonili co chwilę.

Pozdrawiam,
Krzysiek

Napisałem, że rezygnuję :) Od tego czasu brak odpowiedzi z ich strony. Wydaje mi się, że home.pl to na tyle poważna firma i po prostu wysyłali mi automatyczne maile z fakturą do zapłaty, aby moja strona nie przestała działać. :)

Powrót