Nakaz sądowy a pobyt zagranicą??Gdzie płacić.

• Autor wątku Autor wątku arni24
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

arni24

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
9
Witam was ponownie.

Mam znowu poważny problem.A mianowicie:

1.Miałem w chwilówce kredyt kwota która figurowała do zapłaty 1500zł,wyjechałem zagranicę by tam zarobić.Mam nr.konta na który miałem zapłacić całosc,jednak wpłaciłem część.

I pytanie:jeśli przyszedł nakaz sądowy zapłaty a nikt w domu nieodebrał go.A teraz na to konto zacznę wpłacać to będzie wszystko oki??Czy może zmienili nr.konta na które mam teraz wpłacać te pieniążki jeśli to już po nakazie bo to zapewne istotne. Czy sąd będzie scigał??i jakimi sposobami.?? Lub czy sąd telefonicznie będzie próbował kontaktów ze mną??.I czy sąd siłą może sciągnąć mnie z zagranicy?jesli był polecony,nieodebrałem a jest nakaz zapłaty??

2.Mam kartę niespłaconą kredytową,ale zarobiłem pieniążki i chciałbym wpłacić tam pieniążki,ale jesli już wypowiedzieli mi umowę to czy mogę nadal na ten rachunek pieniążki słać??

Proste pytania ale proszę was bardzo o odpowiedz i pomoc mi.Z góry dziękuję.

Ostatnia edycja:
sad nigdzie nie dzwoni, w sprawach cywilnych nikogo nie goni, siłą nie ściąga. wniesiesz sprzeciw, moze bedzie nawet szansa uniknąć kosztów sądowych przy sprzyjających okolicznosciach

A co w przypadku gdy należy się stawić do sądu na rozprawę a nie jestem w Polsce??

to czytaj art 87 kpc kto może cie reprezentowac

Czyli ktoś z rodziny lub adwotak.Ale muszę chyba pełnomocnictwo napisać i wysłać do Polski jeśli to ma być adwokat lub ktokolwiek?

Nie problem,ale czy jest ujednolicony wzór jakiś co sąd wymaga??

nie ma ujednoliconego wzoru pełnomocnictwa

Powrót