nakaz zaplaty , a przedawnienie

• Autor wątku Autor wątku user273085
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Nawet nie musisz na nic się powoływać. Ewentualnie na samą Ustawę. Wystarczy, że wniesiesz sprzeciw (przeczytaj pouczenie) i podniesiesz w nim zarzut przedawnienia.

ile odpisow musze zrobic ? dla powoda i sadu, tak? jest dwoch adwokatow,moze dla kazdego z osobna + sadu ?

w opisie kieruje do sadu rejonowego, a w drugim do adwokata, tak? czy w kazdym z egzemplarzy do sadu rejonowego ?
powodem jest miasto gdansk
osoba skladajaca adwokat i to nie jeden a dwoch, ale w rubryce po lewej stronie widnieje jeden adwokat jako skladajacy. dopiero w tekscie jest zapisanych dwoch adwokatow

Jak składasz na biurze podawczym to musisz mieć jedno dla sądu , drugie dla powoda a trzecie niech ci podstemplują i będziesz miał dowód.

Jeśli przez pocztę wysyłasz to puść za potwierdzeniem i dopisz sygnaturę akt i wpisz ze to jest sprzeciw. Ja tak zawsze robię że mieć pewność.

Ostatnio miałem taką sytuację że moje pismo biuro podawcze zgubiło i całe szczęście że miałem przy sobie moją kopię z pieczątką od nich.

A zadanir zwrotu kosztow procesu ? Zarzadzic na powoda czy zostawic puste pole ?

Powrót