Nakaz Zapłaty e-sąd

• Autor wątku Autor wątku bop.krotoszyn
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

bop.krotoszyn

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
witam
dostałem nakaz zapłaty wydany przez e sąd i mam pytanie jak mogę sprawdzać czy wyrok ma klauzule wykonalności

Zarejestrować konto w EPU, zalogować się i sprawdzić stan sprawy. Proszę także pamiętać, że na wniesienie sprzeciwu jest dni 14 od momentu otrzymania nakazu.

ale dobrze sie zastanow czy wnosic sprzeciw , i czy minal termin jej przedawnienia

wniesienie sprzeciwu spowoduje przeniesienie do sądu właściwego i przedłuży wydanie prawomocnego nakazu zapłaty a predawnienie to zupełni ina sprawa

przedłuży? no tak, masz racje i utrudni dochodzenie swoich praw przez wierzyciela, ale chociaż na otarcie łez będzie miał większe odsetki, a jak będzie mądry i pewny swojego roszczenia to zleci prowadzenie sprawy profesjonalnemu pełnomocnikowi (doliczenie kosztów zastępstwa procesowego - satysfakcja z zwiększenia długu - bezcenne).

LUDZIE PŁAĆCIE SWOJE ZOBOWIĄZANIA.

powinno się wymyślić jakąs definicje dłużnika :)

Definicja ? Ależ proszę: każdy z nas... a to dlatego, bo mamy abonament w sieci komórkowej i co miesiąc jesteśmy dłużnikami faktur VAT, a to dlatego, że pracodawca jest dłużnikiem względem wierzyciela/pracownika od dnia wypłaty pensji pracownikowi, do następnej wypłaty itd, itp :)

tak ale jeśli mi zależy na czasie to dobre rozwiązanie a jak się nakaz uprawomocni i będzie miał klauzule to komornik szybko może zablokować mi interesy a tak to będę miał czas na zgromadzenie kasy

taktyczne zagranie ze strony dłużnika który ma do tego pełne prawo

zapłacisz za zastępstwo procesowe to wtedy przemyślisz ile Cie kosztowała ta "czasowa ucieczka".

wtedy bedzie to prawomocne postepowanie wobec dłuznika

Powrót