Nakaz zapłaty Lin...

• Autor wątku Autor wątku Notarius22
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
N

Notarius22

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witam,

Dostałem nakaz zapłaty w postepowaniu upominawczym.
Razem z załączeniem dowodów:
1. umowa bankowa z dnia 2011-07-28
2. zawiadomienie o przelewie wierzytelności z dnia 2015-02-12
3. wezwanie do zaplaty z dnia 2015-02-12
4. potwierdzenie przelewu ceny nabycia wierzytelności zgodnie z umowa cesji z dnia 09-01-2015
5. umowa przelewu wierzytelności z dnia 2015-01-09 wraz z aneksem z dnia 02-02-2015

W jaki sposób mogę wnieść sprzeciw? Czy wszystkie wymagane dokumenty są dobre? Jest wiele kopii które są wręcz nieczytelne... Proszę o pomoc.

Notarius22 napisał:
Dostałem nakaz zapłaty w postepowaniu upominawczym.
złóż sprzeciw od nakazu zapłaty w postępowaniu upominawczym,
Notarius22 napisał:
Razem z załączeniem dowodów:
1. umowa bankowa z dnia 2011-07-28
2. zawiadomienie o przelewie wierzytelności z dnia 2015-02-12
3. wezwanie do zaplaty z dnia 2015-02-12
4. potwierdzenie przelewu ceny nabycia wierzytelności zgodnie z umowa cesji z dnia 09-01-2015
5. umowa przelewu wierzytelności z dnia 2015-01-09 wraz z aneksem z dnia 02-02-2015
dowody jak dowody zawsze można je odwalić,
Notarius22 napisał:
W jaki sposób mogę wnieść sprzeciw?
na formularzu urzędowym jeżeli nakaz jest z sądu rejonowego z twojego miasta lub innego za wyjątkiem e-sądu gdzie wystarczy w sprzeciwie jedno zdanie, wysyłasz listownie pocztą polską (ZPO) lub osobiście składasz w biurze podawczym sądu z którego przyszedł nakaz,
Notarius22 napisał:
Czy wszystkie wymagane dokumenty są dobre?
dla powoda może są dobre a dla ciebie - hm (niech pomyślę) :what::what:- ale chyba nie za bardzo, jak chcą od ciebie kasy,

Przyczepić sie należy do wszystkiego, trzeba tylko widzieć papiery.
Kiedy doszło do wypowiedzenai umowy przez bank?

marian.pazdzioch napisał:
Przyczepić sie należy do wszystkiego, trzeba tylko widzieć papiery.
Kiedy doszło do wypowiedzenai umowy przez bank?

W "opisie" jest wzmianka ze należność główna stała się wymagalna wraz z kwotą odsetek umownych w dniu 2013-02-13. Tylko nie wiem czy to o to chodzi na pewno...?

Pewnie o to. Zatem zgodnie z tradycją - roszczenie bezzasadne, brak czynnej legitymacji procesowej, zaś na otwarcie rozprawy zarzut przedawnienia. Jeśli nie wiesz jak to rozwinąc, to po prostu komuś to daj do zrobienia, by nie przegrać wygranej sprawy.

Powrót