Nakaz zapłaty na nieaktualne nazwisko

• Autor wątku Autor wątku Kasza1
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

Kasza1

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Proszę o pomoc. Komornik zajął mi konto na podstawie tytułu egzekucyjnego na moje nieaktualne dane osobowe i adres. Do dokumentów dołączył nakaz zapłaty z 2009 roku wraz z klauzulą wykonalności. Nakaz zapłaty również jest na nieaktualne wówczas nazwisko, a te zmieniłam je w 2005 roku, czyli przed wydaniem nakazu zapłaty. Kiedy Sąd wydał nakaz nie było jeszcze numerów PESEL. Czy komornik postąpił prawidłowo? Czy mogę złożyć przez to skargę na czynności komornicze z wnioskiem o umorzenie egzekucji?
Bank również popełnił błąd, bo nie zgadzają się moje dane z zajęcia.
Bardzo proszę o pomoc, co ja mogę z tym zrobić.

...to jest zadanie z dwoma niewiadomymi? nawet nie, w zadaniu jest błąd, zdania wzajemnie sobie zaprzeczają. Więc jak odpowiedzieć??? Na koniec: dobry żart z tym nieistniejącym systemem PESEL. Nakaz jest z XIX wieku?

Ok. Jeśli niezrozumiałe to wyjaśniam.
Przed 2005 posiadam nazwisko Kowalska
2005- zmieniam nazwisko na Wiśniewska
2009 - nakaz zapłaty na nazwisko Kowalska
2018 - tytuł egzekucyjny na nazwisko Kowalska
Odnośnie PESEL ( nie dotyczy systemu PESEL) to wówczas nie było numeru pesel na nakazie, nie ma go również w pozwie i w innych dokumentach powoda.

moja odpowiedź była protestem przeciwko niezrozumiale zadawanym pytaniom. Samo nazwisko X bądź Y nie ma znaczenia jeśli dotyczy tej samej osoby. Składać skargi i wnioskować możesz, tylko po co? Byłoby ciekawie, gdyby wystarczyło zaciągnąć kredyty, ożenić/rozwieść się, zmienić nazwisko i być wolnym od zaciągniętych zobowiązań.

Powrót