Nakaz zapłaty OT

• Autor wątku Autor wątku karolgf
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

karolgf

Użytkownik
Odpowiedzi
54
Cześć,

mam małe pytanie, ponieważ w związku z nieopłaceniem 2 abonamentów pod koniec umowy otrzymałem nakaz zapłaty. Proszę o wskazanie jaką kwotę zgodnie z wyrokiem mam w końcu przelać i na które konto.

1) Ma być to 190,6 na konto wskazane jako numer konta powoda
2) Ma to być 190,6 + 90 zł jak zwrot kosztów procesu na konto powoda
3) Ma to być 190 + 90 zł na konto powoda + 30 zł na konto do zwrotu opłaty sądowej.
4) Jeszcze inaczej?

Podpytuje ponieważ w pozwie jest jeszcze podpunkt dot. 30 zł jako zwrot opłaty sądowej, ale w samym nakazie już tego nie ma.

I jeszcze jedno pytanko, pismo odebrałem miesiąc temu, więc się spóźniłem. Czy coś muszę w tym momencie jeszcze zrobić? Czy dorzucenie np. 5 zł na konto powoda wyczerpie ewentualne kolejne odsetki?

Otrzymane pismo:

***proszę usunąć/zamazać wszelkie dane identyfikacyjne. mod***

Z góry dzięki :)

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Niestety nie jestem w stanie edytować powyższej wiadomości

Wrzucam ponownie zdjęcia pisma:
moderacja

Panie mod wszystkie dane usunąłem przed wrzuceniem, proszę pokazać konkretnie, które ;)
Usuwasz swoje dane, prośba była o usunięcie wszelkich danych identyfikacyjnych, powoda, czy pełnomocnika również.

Ostatnią edycję dokonał moderator:
karolgf napisał:
Cześć,

mam małe pytanie, ponieważ w związku z nieopłaceniem 2 abonamentów pod koniec umowy otrzymałem nakaz zapłaty. Proszę o wskazanie jaką kwotę zgodnie z wyrokiem mam w końcu przelać i na które konto.

1) Ma być to 190,6 na konto wskazane jako numer konta powoda
2) Ma to być 190,6 + 90 zł jak zwrot kosztów procesu na konto powoda
3) Ma to być 190 + 90 zł na konto powoda + 30 zł na konto do zwrotu opłaty sądowej.
4) Jeszcze inaczej?

Podpytuje ponieważ w pozwie jest jeszcze podpunkt dot. 30 zł jako zwrot opłaty sądowej, ale w samym nakazie już tego nie ma.

I jeszcze jedno pytanko, pismo odebrałem miesiąc temu, więc się spóźniłem. Czy coś muszę w tym momencie jeszcze zrobić? Czy dorzucenie np. 5 zł na konto powoda wyczerpie ewentualne kolejne odsetki?

Otrzymane pismo:

***proszę usunąć/zamazać wszelkie dane identyfikacyjne. mod***

Z góry dzięki :)

Masz zapłacić 90 zł plus 190,6 czyli razem 180,6 zl

Masz na myśli 280,6 zl ? :)

Na które konto? Tylko na konto powoda?

A co z opóźnieniem? Jakieś czynne żale czy inne takie? Czy po prostu przelew i z głowy? Ewentualne odsetki od maja do teraz?

karolgf napisał:
Masz na myśli 280,6 zl ? :)

Na które konto? Tylko na konto powoda?

A co z opóźnieniem? Jakieś czynne żale czy inne takie? Czy po prostu przelew i z głowy? Ewentualne odsetki od maja do teraz?
Tak, 280,6 zł zrób 2 przelewy, jeden na kwotę 190,6 z małą nadplata o odsetki a drugi przelew na kwotę 90 zł tytułem kosztów sądowych. Wpłaty dokonujesz na konto wskazane przez wierzyciela/powoda w pozwie.

Ostatnia edycja:
Powrót