Nakaz zapłaty - postępowanie elektroniczne

• Autor wątku Autor wątku MrM
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
o jejku dzięki wielkie nawet nie wiesz ile się naszukałam tego;*

magnet robi konkurencje google.Jak się komus nie chce szukac, to do niego.
Polecam.

Z tą konkurencją to nieźle się uśmiałem z rana :) :) :)

Mam podobna sprawe, spolka Ultimo z Luyksemburga uzyskala wyrok sadowy wydany przez podferendarza sadowego w postepowaniu elektronicznym od ktorym dowiedzialem sie od komornika. W czasie wydawania wyroku nie bylo mnie w Polsce .

Po przyjezdzie do Lublina sad odmowol mi zapoznania sie z aktami sprawy, pozwem, dowodami i wyrokiem. Pomimo pozniejszych pism nadal nie moge uzyskac adresu spolki Ultimo z Luksemburga, na rzecz ktorej sad zasadzil ok 5 tys zl.

Podanie o przywrocenie terminu na wniesienie odwolania rozpatrywal podreferendarz ktory wydal wyrok i bylo ono negatywne.

Jaka jest droga by uzyskac dostep do akt sprawy i adresu spolki.
Czy mozna w jakis inny sposob starac sie o przywrocenie terminu?

Czy sąd pisemnie odmówił Ci dostępu do akt?

Witam serdecznie. Moja siostra dostała wczoraj takie pisma i jest z lekka załamana ponieważ sama wychowuje dzieci i z pieniążkami cienko. Proszę o podpowiedź czy sprawa jest przedawniona czy trzeba zapłacić?
Z góry dziękuję za pomoc :)

Załączniki

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą przeglądać załączniki.
Już dodałem załącznik. Długi wynikające z umowy z canal+

Nie mogłem załadować pliku :-(

Załączniki

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą przeglądać załączniki.
Zobowiązania są przedawnione.
Wnieś sprzeciw (zgodnie z instrukcją z e-sadu) - skuteczny sprzeciw jest tylko wniesiony w terminie. Podnieś zarzut przedawnienia.
Jeśli nie wniesiesz sprzeciwu w terminie, to siostra będzie płacić kasę.

Witam,ja też borykam się z podobnym problemem.W dniu 02.11.2005r podpisałam z CYFRĄ+ umowę na rok.Po roku zrezygnowałam(GRUDZIEŃ 2006) i oddałam kartę a pan w punkcie mówi że powinnam to zrobić w ciągu 30 dni a nie 60 .Do dzisiaj nie widzę tego zapisu w umowie.W międzyczasie zmieniłam adres zamieszkania i żadna korespondencja do mnie nie przychodziła.Aż tu 15 .07 tego roku pismo z sądu o zapłacenie 300 zł plus odsteki od dnia 31.01.2007 plus zwrot opłaty sądowej i kosztów zastępstwa procesowego 60 zł.Aż się boję pomysleć ile to może być w sumie.Powód PRESCO INVESTMENTS.
Proszę o odpowiedź czy sprawa uległa przedawnieniu,bo im więcej czytam tym bardziej się gubię,mam czworo dzieci i brak czasu i środków na szukanie radców prawnych.A i cos też czytałam że zabrakło podpisu elektronicznego i dlatego odrzucili wniosek,czy ja jakbym odwoływała się elektronicznie to tez potrzebuję taki podpis.Proszę o wyrozumiałość ale jestem prostą osobą i takie sprawy są mi zupełnie obce.

Czy jest to pismo z e-sądu?
I czy to pismo to nakaz zapłaty w postępowaniu upominawczym?

Tak ,nakaz zapłaty w postępowaniu upominawczym,pismo elektroniczne,tak się domyslam bo bez pieczątek i podpisów.I bardzo dziękuję za zainteresowanie moją sprawą,ale juz nic mi sie nie chce.:(

Sprawa przedawniona.
Zrób tak jak podałem w poście 2.

Bardzo ale to bardzo dziękuję,teraz muszę coś mądrego znaleźć żeby to napisać bo bladego pojęcia nie mam jak się za to zabrać.Pozdrawiam

Bardoposzę jeszcze o wyjasnienie tego:
LISTA DOWODÓW:
DUPLIKAT UMOWY CESJI WIERZYTELNOŚCI Z DNIA 2010.06.18
Czy podpisanie jakiegokolwiek listu poleconego od CYFRY,KRUKA LUB PRESCO z nakazem zapłaty przerywa przedawnienie?

Odbiór listu nie przerywa biegu przedawnienia.

Bardzo dziękuję za szybką odpowiedź,jeszcze martwi mnie to że z tego co wyczytałam w takim elektronicznym sprzeciwie będę potrzebowała elektronicznego podpisu?Czy to prawda?

Podpis będziesz mogła zdobyć po utworzeniu konta na stronie e-sądu. Weż pod uwagę, że konto "tworzy się" dwa dni robocze a potem trzeba poczekać 2 godziny na podpis/certyfikat.

Powrót