Nakaz zapłaty w postępowaniu upominawczym KM

• Autor wątku Autor wątku kasi1809
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kasi1809

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Dostałam nakaz zapłaty w postępowaniu upominawczym i mam problem, gdyż nie wiem gdzie mam przelać pieniądze. Jechałam Koleją Mazowiecką bez biletu i dostałam mandat. W nakazie mam napisane, aby zapłacić na rzecz powoda ,,Kolei Mazowieckich - KM" Sp. z o. o w Warszawie kwotę 210,98 oraz odsetki w wysokości ustawowej 13% w stosunku rocznym od kwoty 153zł od dnia 20 sierpnia do dnia zapłaty oraz kwotę 84,50 tytułem kosztów procesu (w tym kwotę 60złotych tytułem kosztów zastępstwa procesowego) w terminie dwóch tygodni od doręczenia nakazu albo wniosła w tym terminie sprzeciw na urzędowym formularzu. Czyli 210, 98 mam przelać na konto KM a w takim razie koszty procesowe gdzie? Też tam czy na konto sądu? I czy Koszty procesowe to jest tylko te 84,50 czy plus te 60 zl ? I czy zapłacić mam to w ciągu dwóch tygodni? Czy da się to jakoś rozbić na raty ? dziękuje za odpowiedz

1. słowo klucz w tym, ciekawe, co ono oznacza??

84,50 tytułem kosztów procesu (w tym kwotę 60złotych tytułem kosztów zastępstwa procesowego);

2. oraz; co to oznacza;

3. istnieją telefony i internet; koleje mazowieckie google i powiedzą Ci, jaki jest numer konta;

4. można próbować na raty rozkładać, ale przy takiej kwocie??
jeśli nie zapłacisz teraz, później przyjdzie komornik i będzie dodatkowo ze 400 zł więcej;

Powrót