K
kwasior
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 14
Witam i proszę o pomoc.
Dostałem takie oto pismo( w zasadzie ksero) od kancelariprawniczej FORUM:
[cytat:3b9z3yyl] Nakaz zapłaty w postępowaniu upominawczym dnia 27 lutego 2008 r.
Sad Rejonowy w Zamościu wydział VII grodzki w osobie Referendarz P.S.
na skutek pozwu wniesionego 18/01/2008 przez
Kredyt Inkaso Spółka Akcyjna w Zamościu
kwotę 1 596,33(tu słownie)z odsetkami ustawowymi liczonymi w stosunku
rocznym w wysokości 11,5% od dnia 18/01/2008,
z tym ze w razie zmiany wysokości odsetek- z odsetkami ustawowymi do dnia zapłaty wraz z kwota 656,9(tu słownie)
kosztów postępowania, w tym 600(słownie)
kosztów zastępstwa procesowego, albo wnieść w tymże terminie do tutejszego Sadu sprzeciw.
pieczątka za zgodność(jako ze ksero to nic nie widać)
W imieniu Rzeczypospolitej Polskiej, dnia ... 04 wrz. 2008 Sąd Rejonowy w Zamościu stwierdza,
że niniejszy tytuł uprawnia do egzekucji w całości
oraz poleca wszystkim urzędom oraz osobom, których to może dotyczyć,
aby postanowienia tytułu niniejszego wykonały, a gdy o to prawnie będą wezwane, udzieliły pomocy.
Orzeczenie podlega wykonaniu jako prawomocne.
Tytuł wykonawczy wydano r.pr. K.P.
Przyznano pełnomocnikowi powoda koszty zastępstwa
procesowego za postępowanie o nadanie klauzuli wykonalności w kwocie 60 zł.
Pieczątka sędzia(nie widać bo ksero)[/cytat:3b9z3yyl]
Moje dylematy są takie: czy w ogóle mam szanse wnieść sprzeciw od tego nakazu( widzę go pierwszy raz na oczy, nigdy nie byłem poinformowany przez ten sad o jakimkolwiek nakazie zapłaty na dodatek jest to ksero które było dostarczone w jednej kopercie z pismem od firmy FORUM)?
Czy mam szanse dowiedzieć się w czyim imieniu działa ta firma, kiedy i w jaki sposób doszło do powstania takiego zobowiązania( bo myślę ze jest przedawnione)?
Dostałem takie oto pismo( w zasadzie ksero) od kancelariprawniczej FORUM:
[cytat:3b9z3yyl] Nakaz zapłaty w postępowaniu upominawczym dnia 27 lutego 2008 r.
Sad Rejonowy w Zamościu wydział VII grodzki w osobie Referendarz P.S.
na skutek pozwu wniesionego 18/01/2008 przez
Kredyt Inkaso Spółka Akcyjna w Zamościu
kwotę 1 596,33(tu słownie)z odsetkami ustawowymi liczonymi w stosunku
rocznym w wysokości 11,5% od dnia 18/01/2008,
z tym ze w razie zmiany wysokości odsetek- z odsetkami ustawowymi do dnia zapłaty wraz z kwota 656,9(tu słownie)
kosztów postępowania, w tym 600(słownie)
kosztów zastępstwa procesowego, albo wnieść w tymże terminie do tutejszego Sadu sprzeciw.
pieczątka za zgodność(jako ze ksero to nic nie widać)
W imieniu Rzeczypospolitej Polskiej, dnia ... 04 wrz. 2008 Sąd Rejonowy w Zamościu stwierdza,
że niniejszy tytuł uprawnia do egzekucji w całości
oraz poleca wszystkim urzędom oraz osobom, których to może dotyczyć,
aby postanowienia tytułu niniejszego wykonały, a gdy o to prawnie będą wezwane, udzieliły pomocy.
Orzeczenie podlega wykonaniu jako prawomocne.
Tytuł wykonawczy wydano r.pr. K.P.
Przyznano pełnomocnikowi powoda koszty zastępstwa
procesowego za postępowanie o nadanie klauzuli wykonalności w kwocie 60 zł.
Pieczątka sędzia(nie widać bo ksero)[/cytat:3b9z3yyl]
Moje dylematy są takie: czy w ogóle mam szanse wnieść sprzeciw od tego nakazu( widzę go pierwszy raz na oczy, nigdy nie byłem poinformowany przez ten sad o jakimkolwiek nakazie zapłaty na dodatek jest to ksero które było dostarczone w jednej kopercie z pismem od firmy FORUM)?
Czy mam szanse dowiedzieć się w czyim imieniu działa ta firma, kiedy i w jaki sposób doszło do powstania takiego zobowiązania( bo myślę ze jest przedawnione)?