nakaz zapłaty w postepowaniu upominawczym

• Autor wątku Autor wątku michal198911
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

michal198911

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
witam, dzisiaj otrzymałem nakaz zapłaty w postępowaniu upominawczym. Sprawa wygląda następująco: pod koniec roku 2009 rozwiązałem umowę z TP, umowa się skończyła, więc zgodnie z regulaminem wysłałem rozwiązanie umowy, posiadam potwierdzenie wysłania rozwiązania umowy podpisaną przez odbiorcę (zwrotkę z poczty). Po wysłaniu rozwiązania umowy dostawca nie wyłączył usługi i przysyłał rachunki przez 4 miesiące, ja odłączyłem telefon oraz internet. Co mam zrobić? kurcze przecież to jest jakaś paranoja.

oczywiście, faktur nie opłacałem po czym rzekomo zablokowano możliwość korzystania z usługi (z której i tak nie korzystałem), przysyłano upomnienia, przeprowadzałem wiele rozmów z konsultantami dzwoniąc ze swojego telefonu kom, niektórzy krótko ucinali sprawę: "umowa nie została rozwiązana proszę sobie sprawdzić". Później odzywała sie firma windykacyjna, już nie pamietam nazwy. Teraz ten nakaz. Wśród dowodów do sprawy został podany jakiś list który podobno wysłano miesiąc temu aby polubownie załatwić sprawę. jakoś listu nie otrzymałem.

Trzeba napisać sprzeciw od nakazu zapłaty w terminie 2 tygodni.
Inaczej nakaz sie uprawomocni, a potem zostanie zaopatrzony w klazuzulę wykonalności i komornik będzie mógł juz działać.
Gdzieś w moich postach powinien być taki przykładowy sprzeciw.

Ostatnia edycja:
Sprzeciw; Czytałem Booma sprzeciw jest ok! Dołącz zwrotkę i pismo o rozwiązaniu umowy (ksera)

znalazłem, ale w tamtej sprawie płatnosc się przedawniła, nie bardzo wiem co w swoim sprzeciwie napisać

Bezzasadność roszczenia. Umowa została rozwiązana pisemnie zgodnie z regulaminem.
Załącz ksera dokumentów

tutaj sie troche zacznaja schody bo przeciez rozwizanie umowy nastepuje poprzez wysłanie pisma do TP z prośbą o rozwiązanie, ja wysłałem to za potwierdzeniem odbioru i jestem w posiadaniu jedynie zwrotki z poczty niestety zadnej dokumentacji odności rozwiązania mi nie odeslano. czy to wystarczy?

W kompie nie masz pisma co wysyłałeś? Możesz wypowiedzieć Umowę jednostronnie.
Nie musisz mieć ich łaskawej zgody. Świadczy to o ich lekceważeniu klienta...

Powrót