Nakaz zapłaty w postepowaniu upominawczym

• Autor wątku Autor wątku Maaagdalenaaa
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Maaagdalenaaa

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam, dwa dni temu otrzymałam listem poleconym nakaz zapłaty w postepowaniu u upominawczym z Sądu Rejonowego Lublin-Zachód w Lublinie. Jestem osobą pozwaną przez sieć T-Mobile Polska S.A. zmuszoną do zapłaty 544,64gr. Dzwoniąc na infolinie dopytując Pania o co w tym wszystkim chodzi, konsultantka mówi mi, ze w płatnościach za uslugi telefoniczne, abonament ktory posiadam w tejże sieci nie widzi żadnych błędów, wszystkie faktury oplacane regulatnie bez zastrzeżeń. Pani z tego względu przekierowała mnie do windykacji t-mobile, gdzie Pan ponoć sprawdzil wszystko jak należy po czym okazało sie, że to wezwanie jest z posiadania Internetu stacjonarnego domowego. Problem w tym, ze ja od 10 lat posiadam Internet tylko z telewizji kablowej. Sam Pan z windykacji przyznał, ze skoro tak to musieli mi podpiąć ten Internet nieświadomie bez mojej wiedzy i nikogo to nie interesuje, że nie korzystałam z tej usługi skoro nie miałam o niej zielonego pojęcia, ale mam to zapłacić. Ja mam na pozwie kwotę 544zł64gr a Pan z infolinii podał mi kwotę 754zl64gr. Co robić? Tym bardziej, ze posiadając taki Internet powinnam chyba otrzymywać faktury do zapłaty, a tu nie otrzymałam ani jednej. Proszę o szybka pomoc.

Złożyć sprzeciw do sądu który wydał nakaz
Wszystko jest w piśmie z sądu
przeczytaj pouczenie

Musisz złożyć sprzeciw do wydanego nakazu. Masz na to 14 dni od daty odebrania pisma z sądu.

Sprzeciw piszesz na podstawie treści pozwu. Najlepiej by było, jak byś zeskanowała pozew, usunęła z niego dane osobowe itp i wrzuciła tutaj na forum.

Na 99% nic nie jesteś nikomu dłużna (lub zobowiązanie istnieje, ale jest przedawnione). Kwestia odpowiedniej reakcji.

Czyli tu w sprzeciwie należałoby wnosić aby powód przedstawił umowę na ten internet stacjonarny, dowód na to że podpięli to i Pani pokwitowała odbiór instalacji, do tego potwierdzenia wysyłania faktur za tą usługę,wezwania do zapłaty za brak płatności,wypowiedzenie umowy na ten internet stacjonarny.

Zapewne nic nie posiadają z tego ,więc nic nie osiągną.

Ale na początek zwykły sprzeciw do e-sądu , jak sprawa trafi do sądu rejonowego to dopiero wnosić o przedstawienie dowodów.

To że monter sobie podłączył to nie Pani wina tylko ich, Pani i tak nie miała o tym pojęcia i nie korzystała z tego.

Na wszelki wypadek niech Pani sprawdzi umowę czy jest tam coś o tym internecie.

Powrót