D
Dawid0s
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 16
- Autor Autor
Nie było, po zauważeniu zajęcia wypłaciłem całość żeby właśnie uniknąć takiej sytuacji jak wpłynie wypłata
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
kiedy wypłaciłeś a kiedy wpłynęła pensja?, jeżeli uczyniono to w tym samym miesiącu, to w tej sytuacji nic nie wskórasz.Dawid0s napisał:Nie było, po zauważeniu zajęcia wypłaciłem całość żeby właśnie uniknąć takiej sytuacji jak wpłynie wypłata
zatem wszystko się zgadza, przekroczyłeś kwotę wolną od potraceń, należy pamiętać aby stan konta na nowy miesiąc był równy 0 zł, czyli nie możemy zostawiać jakichkolwiek kwot na koncie na przełomie miesiąca.Dawid0s napisał:Wypłaciłem tydzień temu.
Wypłata przyszła dzisiaj i był to jedyny wpływ na konto w tym miesiącu bo to co wypłaciłem było z oszczędności więc tak jakby została mi na koncie zostawiona wypłata grudniowa minimalna wolna od potrąceń
mówią głupotę, wystarczy przeczytać kodeks cywilny,Dawid0s napisał:Została wyrażona zgoda na rozłożenie na raty przez UM, ale wraz z odsetkami, ponieważ nie mogą anulować odsetek jak już sprawa trafia do komornika.
a co to za art. 825 kc i co ma wspólnego z twoją sprawą, natomiast art. 118 kc jak najbardziej oraz nie zapomnij o art. 125 kc.Dawid0s napisał:Chce się powołać na art. 825 KC i 118 KC by "zmusić" prawnika do weryfikacji tego - czy to powinno wystarczyć czy coś jeszcze byście w piśmie dodali?
do którego prawnika?Dawid0s napisał:Natomiast, że te Panie mimo że miłe to miałem wrażenie prawnie mniej zorientowane nawet ode mnie więc chce szybkie pismo wysłać,
zatem pozostaje udać się do komornika i zapytać czy w związku z tym tytułem wykonawczym były wcześniej prowadzone inne sprawy egzekucyjne, które to mogły przerwać bieg przedawnienia czy to odsetek czy też kwoty głównej.Dawid0s napisał:Ja przez ostatnie kilka lat na 100% nie dostałem w tej sprawie żadnych pism, więc czy jest możliwy jakiś ruch wierzyciela bez wiedzy dłużnika, który przerywał bieg? Ani UM przez kilka lat o tym nie informował, komornik tej sprawy nie prowadził. Kompletna cisza była w tym temacie, dlatego byłem zaskoczony jak przyszło zajęcie w styczniu.