Nakaz zapłaty z e-sadu

• Autor wątku Autor wątku Magda4646
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Magda4646

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
28
Witam .Dostalam nakaz zapłaty z e-sadu , chodzi o długo z pozyczki spolecz.dwa lata temu . Czy mogę napisać sprzeciw jako przedawnienie ? Czy nic to nie da ?

pytanie:
kiedy zawarto umowę pożyczki a kiedy ją wypowiedziano?
z tego co przeczytałem wnioskuje że przedawnienia tu nie ma więc lepiej zapłacić i mieć z głowy,

Przy społecznościowych to będzie 10 lat. To tak na marginesie.
Inna sprawa czy da się to udowodnić.

Tego się nie dowiemy niestety czym dysponuje wierzyciel. Ale przedawnienia nie ma.

Umowę zawarła w lutym 2015 na dwa miesiące

Wszystko załatwiane przez Internet...to nie ma sensu się odwoływać?

Jak tam uważasz. Nie wiesz czym dysponuje wierzyciel. To jest ten cały "Sokół" jak się domyślam?

digiton napisał:
Jak tam uważasz. Nie wiesz czym dysponuje wierzyciel. To jest ten cały "Sokół" jak się domyślam?

sokół pośrednictwo ? :D

Magda4646 : kto Cie pozwał ?

Ostatnia edycja:
A tego nie wiem czy pytająca ma. Ja mam coś na rozkładzie od niego. Ale kwitów jeszcze nie widziałem.

spoko jeśli to Sokół pośrednictwo z wawy to mam cenną radę dla dłużniczki , nawet gdy nie ma tutaj przedawnienia :)

Jak rozumiem kwity są w kategoriach trzeciej prawdy ks. Tischnera?

digiton napisał:
Jak rozumiem kwity są w kategoriach trzeciej prawdy ks. Tischnera?

nie mam pojęcia o czym piszesz ale ok bywa,
zaczekajmy na komentarz autorki tematu

Firma ta znana jest z tego, że nawet roszczenia sprzed 2 tygodni nie potrafiłaby udowodnić. Znaczy zapewne czasem jakieś dokumenty mają, ale to, co zwykle widywałem, wzbudza raczej uśmiech politowania. Więc jeśli to oni to zaryzykowałbym sprzeciw.

dokładnie tak, i jeszcze polecam sprawdzić czy kwoty się zgadzają.
ja wygrałem z nimi

To jest prywatną pozyczka nie z Warszawy

Jak prywatna pożyczka to raczej papiery będą w porządku, a w takim razie - pozostaje spłacić. Im szybciej tym lepiej - ja bym na miejscu wierzyciela "hodował" odsetki i odezwał się za jakieś kolejne 5-6 lat.

To i tak bez znaczenia ...

Czemu? To ma znaczenie o tyle, że odsetki bardzo ładnie rosną z czasem.

Powrót