Nakaz zapłaty z e-sadu

• Autor wątku Autor wątku Magda4646
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A tak ładnie narosłe odsetki... się skapitalizuje, zapakuje się w nową wierzytelność i następnie sprzeda już takie gotowe...a egzekucję można prowadzić bez końca.

Po prostu narazie nie mam pracy więc nic mi nie zabierze ...

Majątku też nie mam , mam już jednego komornika na kwotę 8 tyś. był popatrzył i mam da znać jak będzie praca .

Magda4646 napisał:
Po prostu narazie nie mam pracy więc nic mi nie zabierze ...

Dostanie nakaz, da do komornika ten nic z Ciebie nie ściągnie to wierzyciel odczeka sobie . Nakaz ważny 10 lat a jak przed tym okresem znów da do komornika to znów zacznie czas lecieć . kiedyś zaczniesz pracować i Cię dorwie niepodziewanie a kwota narośnie duzo większa. Także ja bym tak nie podchodził do tematu .

Magda4646 napisał:
Majątku też nie mam , mam już jednego komornika na kwotę 8 tyś. był popatrzył i mam da znać jak będzie praca .

no i ? prędzej czy później i tak oddasz - znacznie więcej.

Kiedyś pracować zaczniesz. Albo dostaniesz rentę (można zająć) bądź emeryturę. Może coś po kimś odziedziczysz. Różnie może być. Albo będziesz mieć dzieci, to odziedziczą długi.

Wątpliwe ale ok .Dzieki za odpowiedzi

outmc napisał:
niby dlaczego ?

poczekaj z czasem sie przekonasz
Teoretycznie można "unikac" spłaty długu całe życie. Teoretycznie można też wygrać w totka za pierwszym razem. Nie jest nie możliwe ale trudne do zrobienia. A dzieci mogą się zrzec spadku.

Sent from my SM-N920V using Tapatalk

Mass1910 napisał:
Teoretycznie można "unikac" spłaty długu całe życie. Teoretycznie można też wygrać w totka za pierwszym razem. Nie jest nie możliwe ale trudne do zrobienia. A dzieci mogą się zrzec spadku.

renta / emerytura sie nie należy ?

Pewnie się jakaś będzie należeć. Chociaż to też chyba nie jest ustawowo gwarantowane ?

Powrót