Nakaz zapłaty z komornikiem, na stary adres

• Autor wątku Autor wątku mateo27
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

mateo27

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Dzień dobry,

Sprawdziłem kilka spraw w EPU i okazało się ,że w 2016-2018 zostały wydane na moją rzecz nakazy zapłaty w systemie elektronicznym. Na podstawie tych tytułów podjęto czynności egzekucyjne.

Problem jest w tym ,że w 2015 , sprzedano mieszaknie przez co zostałem urzędowo wymeldowany z tego adresu.

Czy istnieje szansa, by wzruszyć te nakazy , ze względu na nieprawidłowe doręczenie? Mam może szanse na , skasowanie kosztów postępowania egzekucyjnego itp?

Czy lepiej tego nie ruszać, narażać się u windykatorów na dodatkowe koszta, ? A wiadomo windykatorzy nie należą do kategorii luczi uprzejmych.

Bardzi proszę o kontakt.

mateo27 napisał:
Problem jest w tym ,że w 2015 , sprzedano mieszaknie przez co zostałem urzędowo wymeldowany z tego adresu.
możesz to udokumentować?
mateo27 napisał:
Czy istnieje szansa, by wzruszyć te nakazy , ze względu na nieprawidłowe doręczenie?
zależy jaka będzie odpowiedź na zadane pytanie,

Dziękuję za odpowiedź. Jestem w stanie udokumentować ten fakt. Byłem właścicielem sprzedawanej nieruchomości, mogę uzyskać zaświadczenie z urzędu miasta o dacie wymeldowania. Dziękuję raz jeszcze za pomoc,

Mając udokumentowania że podczas prób doręczenia pierwszego pisma sądowego nie mieszkano pod tym adresem możesz wnosić sprzeciw od nakazu zapłaty, ale nasuwa się pytanie; czy jest sens robić sztukę dla sztuki jeżeli pozew był zasadny, ale czy był trzeba przejrzeć akta sprawy możesz je pobrać w formie pliku PDF i je przestudiować pod względem merytorycznym.

Dziękuję za czas poświęcony w moją sprawę. Sytuacja stała się dla mnie jasna.

Pozdrawiam serdecznie,

Powrót