nakaz zapłaty

• Autor wątku Autor wątku aniula1984
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

aniula1984

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
7
otrzymałam dzis nakaz zapłaty z pozwem skierowanym do sądu .sprawa dotyczy zawartej umowy o kredyt i elektroniczna karte płatnicza w 2006 roku. chce sie dowiedzic czy ta sprawa nadaje sie do przedawnienia.prosze o pomoc.a pismo dostałam z departamentu monitoringu i windykacji kredytów detalicznych terenowy zespół windykajci detalicznej

To proszę napisać, kiedy roszczenie stało się wymagalne, czyli kiedy przestała pani płacić...

kiedy dokladnie to nie pamietam ale ostatni wyciag dostałam w 2008 roku i juz wtedy nic nie placiłam

Więc roszczenie jest przedawnione, zapewne od 2010 roku, pod warunkiem, że nie pisała pani żadnych próśb o raty, o umorzenie o odroczenie płatności.

tak naprawde olalam ta sprawe i nic nie robiłam nic nie pisałam wczoraj tylko zadzwoniłam i zapytałam czy by dalo rade rozłożyc i ylko tyle .to co ja mam teraz z tym zrobic?

czy mam jakies papiery znalezc jak to napisac i co zrobic prosze o wskazówki

Ostatnią edycję dokonał moderator:
aniula1984 napisał:
wczoraj tylko zadzwoniłam i zapytałam czy by dalo rade rozłożyc

tego Pani nie powinna robić, wystarczyło wnieść sprzeciw do sądu jako powód podając przedawnienie, nie wiem czy to się uda jeśli rozpoczęła Pani mediacje.

ale nikt sie nie zapytal o imie i nazwiskowiec chyba ok

to jak jest ok to moze jak mam napisac wniosek do sadu
choc w sadzie mi powiedziano ze mam pisac do windykajcji czyli skad pierwsze pismo przyszlo

A czy jest nakaz zapłaty? Czy wezwanie do zapłaty. Mętnie tłumaczysz.
W/g mnie dostałaś pismo windykacyjne, z ostrzezeniem ze skierują sprawę do sądu. Mylę się?

a wiec dostałam pismo nakaz zapłaty i w tej kopercie byl pozew skierowany do sądu i pieczattka przyjecia tego wniosku na dzien8 czerwca .jak dzwoniłam do sadu kazano mi sie skontaktowac z windykatorem i z min ustalic co kolwiek i zeby oni przesłali stosowne pismo do sądu . i na tym sprawa moja sie konczy a i w marcu dostałam tez od windykatora ostatnie wezwanie przed sadowe do zapłaty ale to olałam ogolnie oprócz rozmowy wczoraj przez telefon nic do nich nie pisałam

no to trzeba złożyć sprzeciw od nakazu zapłaty ...... zgodnie z pouczeniem

Masz na to 2 tygodnie od dostarczenia nakazu ale nie zwlekałbym z tym do ostatniej chwili, jeśli nie wiesz jak piszę się sprzeciw to było to tu maglowane wiele razy, na pewno coś znajdziesz

Powrót