Nakaz Zapłaty

• Autor wątku Autor wątku thetruth
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

thetruth

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam
Dnia 23.11.2010 otrzymałam wezwanie do zapłaty 315 zł od firmy SAF chodziło o nie zwrócenie płyt w firmie VideoWorld jako że nie wypożyczałam tych płyt nie mogłam ich zwrócić. Napisałam odwołanie do VideoWorldu na co dostalam odpowiedz że całkowite umorzenie sprawy jest nie możliwe i że jestem zobligowana do zapłaty 150 zł "po uregulowaniu przez Panią w/w formalności Video World Sp.z o.o. odstąpi od dalszych roszczeń finansowych a sprawa zostanie zamknięta w SAF S.A." Zapłaciłam te 150 zł w siedzibie Video Worldu i myślałam że sprawa jest zamknięta do dnia 21.06.2013 ponieważ dostałam nakaz zapłaty w postępowaniu upominawczym na kwoty łączne ponad 1000zł. Jest to już nakaz z sądu. I moje pytanie jest takie: gdzie powinnam kierować swój sprzeciw do firmy SAF czy może odrazu do sądu.Posiadam dowód wpłaty tych 150 zł oraz wszelka korespondencje. Czy jest sens próbować załatwić te sprawę z firmą SAF jeśli mam tylko 2 tygodnie na odwołanie do sądu?? czy może odrazu iść do jakiegoś adwokata? i ile kosztuje taki adwokat??
Będę wdzięczna za jakąkolwiek pomoc w tej sprawie.

Wnieś sprzeciw do sądu. Podnieś zarzut nieistnienia zobowiązania. Dołącz dowody. Nie przekrocz terminu na złożenie sprzeciwu. Jesli pozew był na formularzu, sprzeciw także wymaga formularza.

dziękuję bardzo za odpowiedz tak też myślałam że skoro nakaz zapłaty jest z sądu to próby załatwienia sprawy z firmą SAF to tylko strata czasu.

Powrót