Nakaz zapłaty

• Autor wątku Autor wątku DaRy
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

DaRy

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
17
Witam,

Moja sąsiadka (starsza kobieta) otrzymała od komornika pismo o zajęciu wierzytelności z rachunku bankowego. Sprawa dotyczy nakazu zapłaty w postępowaniu upominawczym z roku 2006 z klauzulą wykonalności także w 2006 roku. I mam takie pytanie - czy sąsiadka może wnieść sprzeciw od tego wyroku, skoro to jest sprawa z 2006 roku?

DaRy napisał:
Moja sąsiadka (starsza kobieta) otrzymała od komornika pismo o zajęciu wierzytelności z rachunku bankowego. Sprawa dotyczy nakazu zapłaty w postępowaniu upominawczym z roku 2006 z klauzulą wykonalności także w 2006 roku. I mam takie pytanie - czy sąsiadka może wnieść sprzeciw od tego wyroku, skoro to jest sprawa z 2006 roku?
sprzeciw wnosi się do sądu po odebraniu nakazu zapłaty w terminie 14 dni od odebrania nakazu, pytanie brzmi: Czy sąsiadka w 2006 roku odebrała nakaz zapłaty wraz z pozwem i załącznikami do niego osobiście?
Dalej, nakaz jest z 2006 roku jak i klauzula wykonalności, pytanie: Czy w okresie od 2006 do dnia dzisiejszego nie było innych egzekucji komorniczych oraz czy czasem nie było zmiany wierzyciela a zatem czy nowy wierzyciel nie wnosił do sądu wniosku o przepisanie klauzuli na siebie?

Powrót