Nakłanianie do aborcji przez teściową- lekarkę

• Autor wątku Autor wątku Natalia_22
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
N

Natalia_22

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam,
mój problem jest jasno nakreślony w temacie.
Matka mojego narzeczonego, znana, ceniona lekarka, namawia mnie do aborcji.
Wydzwania do mnie kilka razy dziennie, krzyczy i cały czas powtarza, że powinnam usunąć to dziecko, bo rzekomo jestem za młoda (mam 22 lata- kończę właśnie studia). Narzeczony ma 24 lata...

Na moje pytanie, czy zabije nasze dziecko, gdy przyniosę je do niej tuz po urodzeniu, odpowiedziała z krzykiem, że TAK.:roll:

Dziecko, które noszę pod sercem nie ma żadnych wad (były robione wszelkie badania), nie zagraża mojemu życiu,... Po prostu przeszkadza tej kobiecie, w realizowaniu wizji życia Jej Syna...
Moje pytanie brzmi: czy mam zgłosić ten fakt do Prokuratury?
Czy nagrać rozmowę z Nią jako dowód? Czy w ogóle mogę zrobić coś w tej sprawie? Czytałam, że nakłanianie do aborcji jest karalne.
W dodatku teściowa jest LEKARZEM... Co prawda, nie ginekologiem, ale cenionym specjalistą.
Proszę pilnie o pomoc :(
Przez Nią wylałam morze łez, moi Rodzice również są załamani, ponieważ zadeklarowali się, że będą nam pomagać jak tylko mogą. Jedyną przeszkodą w naszym szczęściu jest teściowa, która chce zabić nasze Dziecko.
Z góry dziękuję za pomoc.

poczytaj art. 152 &2 KK

na pewno chcesz składać zawiadomienie na przyszłą teściową..?

Czytałam art. 152 &2 KK

Nie jestem pewna, czy chcę. Generalnie ta kobieta napsuła mi wiele krwi, myśli, że jest bezkarna i ma prawo decydować o wszystkim, również o życiu mojego Nienarodzonego Dziecka. Przez to co do mnie non stop mówi stałam się bardzo nerwowa, co ma zły wpływ na Dziecko.

Czy nagranie rozmowy z Nią ma sens?
Poza tym, zanosi się na to, że nigdy z teściową kontaktu nie będę miała...

dziewczyno, nie odbieraj od niej telefonów, wszystkie przyszłe teściowe maja kłopoty z akceptacją synowych wcześnie czy póżniej...
nie przejmuj się głowa do góry .... jeżeli potrzebujesz porozmawiać to podaje maila do siebie: gaja11@neostrada.pl prześlij mi swój numer telefonu zadzonie do Ciebie, moż ezaradzimy coś inaczej ... na wszystko sa sposoby... a zgłoszenie do prokuratury w tym przypadku to dla niej kara wiezienia i zakaz wykonywania zawodu .... chyba nie o to chodzi...

Zastanawiam się, czy taka osoba ma prawo nazywać siebie lekarzem??
A co z przysięgą Hipokratesa ??
I zasadami etyki lekarskiej? Nie wspominając, że to Jej wnuczek, albo wnusia...

trudno jest tutaj ropatrywac kwestie etyczne, bo choc aborcja poki co jest zakazana w naszym kraju, to jak dla mnie pozostaje w swerze etyki, zwlaszcza gdy osoba ta cie do tego naklania. Zawsze pozostaje zerwac kontakt z "tesciowa"- czy trzeba to zglosic- teoretycznie tak, czy warto- na to juz musisz odpowiedziec sobie sama. Mysle ze zdanie przyslego ojca tez tutaj sie liczy. W kazdym badz razie z punktu widzenia prawa, to jak najbardziej podstawy sa, jesli tylko ma sie na to dowody.

Powrót