Naliczenie z UPC

• Autor wątku Autor wątku kazohstor
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kazohstor

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam pisze ponieważ mam duży problem z UPC .Mianowicie w czerwcu 2012r wziąłem uslugi z UPC umowa na lata .W maju 2013r zmieniłem adres zamieszkania i pod obecnym adresem usługi UPC były niedostępne więc napisałem e-mail o przedwczesne zerwanie umowy ".Jeżeli instalacja pod wskazanym przeze mnie adresem nie będzie możliwa to prosze o rozwiązanie umowy i nie obciążanie mnie kosztami wynikającymi z przedwczesnego terminu rozwiązania umowy " .Nie dostałem żadnej odpowiedzi .Dodam ,że w momencie podpisywania umowy również dostałem informacje ,że jeżeli zmienie adres zamieszkania i pod nowym instalacja usług upc nie będzie możliwa to mogę zerwać umowe.Przez kilka miesięcy było okej miałem zadłużenie około 240zl(dwie faktury nie opłacone) i nic sie nie zmieniało dzisiaj zalogowałem się na konto UPC i kwota mnie przeraziła ponieważ na ten dzien wynosi 1340zł .Instalacja usług upc była pod adresem gdzie mieszkanie wynajmowałem .W umowie z UPC nie ma mojego adresu zameldowania ,ani adresu do korespondecji (tylko adres świadczenia usług ) do tej pory nie dostałem również żadnego wezwania do spłacenia .Nie wiem co teraz robić czekać ,aż dług sprzedadzą i narośnie kosmiczna kwota .Czy olać to bo w sumie nie ma na umowie po za moim peselem żadnych danych .W momencie gdy pisałem pismo o zerwanie umowy zadłużenie wynosiło około 240zl ,a teraz jest taka kwota ...

PS dodam ,że na koncie widnieje informacja " Ostatnia faktura: 109,98 zł

Okres: 01.05.2013 - 31.05.2013

Wystawiono: 03.05.2013

Płatna do: 22.05.2013"
Więc dalej faktury nie przychodziły więc skąd taka duża kwota ??

Ostatnia edycja:
Załączam jeszcze korespondencję z UPC z kwietnia 2013r

Dzień Dobry proszę o całkowite odłączenie usług świadczonych przez UPC i rozwiązanie umowy z dniem 03.04.2013 .Jednocześnie prosze o nie obciążanie mnie dodatkowymi kosztami wynikającymi z przedwczesnym terminem.

Odpowiedz

Szanowny Panie,

uprzejmie informuję, że rezygnacja z usług UPC Polska została przyjęta.

Zgodnie z Regulaminem "Abonent i Dostawca usług uprawnieni są do rozwiązania Umowy Abonenckiej
z zachowaniem jednomiesięcznego okresu wypowiedzenia, przy czym rozwiązanie Umowy Abonenckiej następuje w ostatnim dniu okresu rozliczeniowego, następującego po okresie rozliczeniowym, w którym druga strona otrzymała oświadczenie o wypowiedzeniu Umowy Abonenckiej w taki sposób, że mogła zapoznać się
z jego treścią” (par. 30, pkt 2).

Przypominam, że korzysta Pan z usług na warunkach promocji, w związku z czym rozwiązanie Umowy przed upływem okresu zobowiązania skutkować będzie naliczeniem kary umownej. Wskazanie jako powodu rozwiązania Umowy Abonenckiej zmiany miejsca zamieszkania nie stanowi przyczyny, która automatycznie uprawniałaby do zwolnienia z obowiązku uiszczenia kary finansowej.
Wyjaśniam, że Abonent, który planuje zmianę miejsca zamieszkania może zawrzeć Umowę na czas nieokreślony, bez upustu cenowego, ale także bez okresu zobowiązania.

Moja odpowiedz

Dzień Dobry w takim razie jeżeli zmiana miejsca zamieszkania nie stanowi argumentu do rozwiązania umowy to bardzo prosze o podłączenie usług pod wskazany przeze mnie adres :Łubinowa XX Bydgoszcz 85-412 .Chciałbym również załważyć ,że moją winą nie jest ze to ,że UPC nie jest w stanie zapewnić swoich usług na terenie mojego nowego miejsca zamieszkania .Również chciałbym załważyć , że w momencie podpisywania umowy zostałem wprowadzony w błąd przez konsultanta ,który poinformował mnie ,ze jeżeli zdarzy się sytuacja gdzie UPC nie będzie w stanie zapewnić swoich usług to umowa zostanie automatycznie rozwiązana.Nie planowałem zmiany adresu zamieszkania po prostu sytuacja mnie do tego skłoniła i nie jest moją winą to ,że nie możecie zapewnić tam swoich usług .Podsumowując zostałem przez was oszukany gdy podpisywalem umowe ,teraz mam placic kare za coś z czego nie korzystam i nie dlatego ze nie chce a tylko dlatego bo wy nie mozecie mi tego zapewnić .

UPC

Witam,

dziękuję za korespondencję.

Uprzejmie proszę o podanie danych Abonenta, Numeru Identyfikacyjnego i dokładnego adresu instalacji. Powyższe dane pozwolą na jednoznaczną identyfikację Konta Abonenckiego i udzielenie stosownych wyjaśnień. Ponadto ulica Łubinowa jest całkowicie poza naszym zasięgiem.

Moja odpowiedz

moje dane abonenta :XX nr identyfikacyjny :XX .Uprzejmie proszę o instalacje dotychczasowych usług pod adresem Łubinowa XX Bydgoszcz 85-412 .Jeżeli instalacja pod wskazanym przeze mnie adresem nie będzie możliwa to prosze o rozwiązanie umowy i nie obciążanie mnie kosztami wynikającymi z przedwczesnego terminu rozwiązania umowy .

Od tej pory nie dostałem żadnej odpowiedzi ,a na moim koncie znalazła się kwota do zapłaty 1340zł

Powrót