napisanie zażalenia od decyzji komorniczej

• Autor wątku Autor wątku Enigmus
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Po prostu muszę przyznać Panie rację...jest Pani fenomenalna...nikt mi tak nie pomógł w żadnej sprawie jak Pani...efekt jest najważniejszy oraz osiągany cel...

komornik zajął mi wynagrodzenie i 2 samochody czy miał takie prawo a jeżeli tak to czym mam teraz zarabiać pieniądze na oddanie długu jeżeli nie to proszę o podanie paragrafu odwołującego to zajęcie,chodzi o samochód

Może Pan złożyć wniosek o zawieszenie egzekucji z ruchomości (samochody) w oparciu o treść art. 799 § 2 kpc, wskazując jednocześnie inne składniki swojego majątku, z którego można skutecznie przeprowadzić egzekucję i zaspokoić wierzyciela.
Może Pan również próbować złozyć skargę na czynność komornika polegającą na zajęciu ruchomości, opierając się na art. 829 pkt 4 kpc. Przepis ten co prawda stanowi, iż "nie podlegają egzekucji: (...) narzędzia i inne przedmioty niezbędne do osobistej pracy zarobkowej dłużnika (...) z wyłączniem jednak pojazdów mechanicznych", ale zdarza się, iż mimo to sądy czasami wyłączają pojazdy spod zajęcia. Szanse są jednak niewielkie.

zlożyk mam ten wniosek do sądu czy do komornika

Powrót