Naprawa auta bez mojej zgody

• Autor wątku Autor wątku iwona2109
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
I

iwona2109

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
12
Witam, czy ktoś tu jeszcze zagląda? Mam podobną sytuację. Auto zostało oddane do mechanika w celu wymiany filtru gazu i filtru paliwa (SPODZIEWANA KWOTA NAPRAWY 150-200 zł) oraz sprawdzenia i wyceny dlaczego auto ciężko odpala i się grzeje. Do wymiany były tylko filtry resztę miał sprawdzić i zadzwonić z wyceną. Po tygodniu gdy nie było żadnego kontaktu ze strony mechanika pojechałam dowiedzieć się co z samochodem. Mechanik dał mi kartkę z wstępną kalkulacją na 1800 zł po czym powiedział, że to już jest zrobione i trzeba zapłacić bo podczas sprawdzania auto im się zapaliło musieli wymienić instalacje gazową, pompę paliwa i jeszcze kilka innych rzeczy. O powyższym zajściu nie zostałam poinformowana, dopiero po fakcie gdy zostały założone nowe części. W tym momencie mechanik mówi, że jeśli nie dostanie zapłaty za naprawę auta odstawi je na płatny parking (40 zł doba) na miesiąc czasu ponieważ na tyle wyjeżdża na wakacje. Co powinnam zrobić w takiej sytuacji?

iwona2109 napisał:
Witam, czy ktoś tu jeszcze zagląda?

Dlaczego nie założyłaś nowego/oddzielnego tematu? :o

iwona2109 napisał:
Co powinnam zrobić w takiej sytuacji?

Zgłosić ten fakt na Policji i odebrać z nimi samochód /nawet bez zapłaty/. Później będziecie się ewentualnie sądzić cywilnie.

Przynajmniej ja tak miałem.

iwona2109 napisał:
Auto zostało oddane do mechanika w celu wymiany filtru gazu i filtru paliwa (SPODZIEWANA KWOTA NAPRAWY 150-200 zł) oraz sprawdzenia i wyceny dlaczego auto ciężko odpala i się grzeje. Do wymiany były tylko filtry resztę miał sprawdzić i zadzwonić z wyceną
masz to w umowie?

Powrót