B
Budyn
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Witajcie
Pomozcie prosze w ustaleniu podmiotu odpowiedzialnego za naprawe.
Zakupilem komputer w Media M. po okolo 1,5 (gwarancja 2lata) laptop przestal dzialac.
Zwrocilem sie do sprzedawcy (MM) o naprawe gwarancyjna,
sprzedawca przyjal sprzet i przeslal go do serwisu producenta.
Po 3 tyg. sprzet wrocil naprawiony, lecz z widocznymi fizycznymi uszkodzeniami (liczne pekniecia obudowy) wskazujacymi na bardzo brutalne obchodzenie sie z przedmiotem.
Nie odebralem sprzetu, zazadalem wymiany na nowy.
Sprzedawca twierdzi ze on nie wymieni mi sprzetu bo nie oni go zniszczyli,
nie przedstawiono mi zadnych protokolow zniszczen w transporcie,
Sprzedawca cala wina obarcza serwis producenta, trwaja przepychanki ( sprzedawca <=> serwis) a ja pozostaje juz 2 miesiac bez komputera.
Pomozcie prosze bo nie wiem od kogo mam dochodzic swoich praw, sprzedawca sprzedal i przyjal sprzet do naprawy, gwarantem jest ponoc producent.
Jakie sa mozliwosci rozwiazania tego problemu i jaki czas ma sprzedawca/producent na wydanie decyzji ?
Z gory dziekuje za pomoc
Pozdrawiam
Budyn
Pomozcie prosze w ustaleniu podmiotu odpowiedzialnego za naprawe.
Zakupilem komputer w Media M. po okolo 1,5 (gwarancja 2lata) laptop przestal dzialac.
Zwrocilem sie do sprzedawcy (MM) o naprawe gwarancyjna,
sprzedawca przyjal sprzet i przeslal go do serwisu producenta.
Po 3 tyg. sprzet wrocil naprawiony, lecz z widocznymi fizycznymi uszkodzeniami (liczne pekniecia obudowy) wskazujacymi na bardzo brutalne obchodzenie sie z przedmiotem.
Nie odebralem sprzetu, zazadalem wymiany na nowy.
Sprzedawca twierdzi ze on nie wymieni mi sprzetu bo nie oni go zniszczyli,
nie przedstawiono mi zadnych protokolow zniszczen w transporcie,
Sprzedawca cala wina obarcza serwis producenta, trwaja przepychanki ( sprzedawca <=> serwis) a ja pozostaje juz 2 miesiac bez komputera.
Pomozcie prosze bo nie wiem od kogo mam dochodzic swoich praw, sprzedawca sprzedal i przyjal sprzet do naprawy, gwarantem jest ponoc producent.
Jakie sa mozliwosci rozwiazania tego problemu i jaki czas ma sprzedawca/producent na wydanie decyzji ?
Z gory dziekuje za pomoc
Pozdrawiam
Budyn