Naprawa gwarancyjna telefonu

• Autor wątku Autor wątku Joanna K.
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

Joanna K.

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam,

W listopadzie 2006 roku zakupiłam telefon NOKIA N71. Telefon przestał działać więc 29 maja 2007 oddałam go do autoryzowanego salonu Nokii aby wykonali naprawę w ramach gwarancji. Telefon został przesłany do centrum serwisowego SACEL. 29 czerwca (piątek) odebrałam "naprawiony" telefon z salonu Nokii. Na raporcie z serwisu informacja: wykonane czenności- naprawa mechaniczna, dodatkowo wgrano nowe oprogramowanie. Działał jeden dzień... 2 lipca ponownie udałam się do salonu Nokii z reklamacją powyższej usługi. Telefon przyjęto, wysłano ponownie do SACEL`a . W zgłoszeniu informacja: nie włącza się, czasem działa, rysy. ( zgadzam się z tym, telefon posiada małe rysy na obudowie związane z normalnym użytkowaniem). 2 sierpnia, nieco zniecierpliwiona dzwonię do serwisu SACEL, gdzie otrzymałam informację, że telefon jest w "fazie testów".... W międzyczasie sprawdzałam status naprawy na ich stronie internetowej, gdzie do 2.08 było: " potwierdzenie rejestracji" , o 3.08 : "przed naprawą" i dodatkowo, " uszkodzona obudowa, wykonano kosztorys". Ręce mi opadły... Proszę o informację, co najlepiej zrobić w takiej sytuacji lub jakie pismo do nich wystosować.

tym się nie martw, poczekaj na zwrot telefonu, pracuję w salonie orange i często wsprawdzam statusy telefonów w serwisie, czasem takie bzdury tam piszą, które potem oczywiście nie mają miejsca jak telefon wróci

Czekam cierpliwie aż telefon wróci. Podejrzewam, że nadal nie będzie sprawny. Czy te dwie wizyty telefonu w serwisie powinnam podać w piśmie z żądaniem wymiany? Usterka zauważona przed upływem 6 miesięcy od daty wydania towaru, serwis nie naprawił. Czy to wystarczy do uznania, że telefon posiada wadę fabryczną?

Wymiany modelu na nowy żąda się dopiero przy trzeciej naprawie telefonu, jak wóci i zacznie sie psuć. Tak, powinnaś podać dwie wizyty w serwisie a najlepiej dołączyć do tego kopie napraw wykonanych przez serwis (ich adnotacje). To ich problem nie Twój że telefon nie działa.
Powodzenia :)

z trzema naprawami to róznie bywa, nokia da nowy aparat, ale dopiero po 4 ISTOTNYCH naprawach!

Powrót