Naprawa sprzetu na gwarancji-w jakim okresie?

• Autor wątku Autor wątku kasia1600
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kasia1600

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Troszeczkę pozawracam głowę i takze prosze o pomoc :help:
Miesiąc temu kupiłam telewizor plazmowy Lg,po miesiącu użytkowania telewizor uległ awarii o czym niezwłocznie powiadomiłam serwis gwarancyjny.Owszem reklamację przyjęto i tu mam pierwsze pytanie-Wjakim czasie od przyjecia reklamacji gwarant ma obowiazek naprawy towaru lub wymianu towaru?? Po przyjeciu reklamacji odebrano ode mnie uszkodzony telewizor dopiero po tygodniu :x od zgłoszenia,po kilku wykonanych prze zemnie ponagleniach :( dzis mija 14dni od daty zgłoszenia reklamacji i nie dostarczono mi naprawionego sprzetu :!: :!: Czy w takim wypadku mogę wystąpić o wymiane sprzetu na nowy??i jakie mam szanse?do kogo ewentualnie musiałabym wystosowac pismo o wymianę :?: do sprzedawcy czy do gwaranta??? :what:

pszepraszam za chaotyczny ton :ooo: ale mam nadzieję,ze mogę liczyć na Waszą pomoc :) z góry dziekuję :!:

Odpowiedzi na Twoje pytania są pewnie w karcie gwarancyjnej.
Jeśli ich tam nie ma to lepiej zrezygnować z takiej gwarancji i zareklamować z ustawy.

W karcie gwarancyjnej niezbyt jasno to jest opisane :x a jeśli chodzi o ustawę to jakby to miało wyglądać? :?: co gwarantuje mi w takim wypadku ustawa?

Ustawa o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej.
Reklamacja z tytułu niezgodności towaru z umową.
Co trzeci temat tutaj o tym jest, poszukaj :)

Powrót