Naprawa szkody, depozyt

• Autor wątku Autor wątku wilkomen
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
W

wilkomen

Użytkownik
Odpowiedzi
257
Przy zatrzymaniu mnie, w związku z popełnionym przestępstwem miałem przy sobie pewną kwotę w gotówce, która Policja zabezpieczyła. Jak rozumiem, ta kwota powinna znajdować się w depozycie sądowym? Kto i w jaki sposób dysponuje tym?
Druga sprawa to mam naprawić szkodę, która jest większa niż kwota zabezpieczona przez Policję. I jak to mogę rozwiązać? Wysłałem do Sądu który mnie skazał pismo, w którym proszę o sposób w jaki mam naprawić szkodę, z informacją że jeśli mam zwracać bezpośrednio poszkodowanym, to proszę o podanie kwoty w depozycie i jej wypłatę na podany numer konta.

Najlepiej byłoby jakbym mógł dopłacić resztę do depozytu sądowego. Tylko czy ja mam jakiś wybór, czy to Sąd decyduje?

I jeszcze jedno - warunkiem zgody na SDE była naprawa szkody w czasie X miesięcy. Mogę ten termin negocjować? Z kuratorem lub sądem? Obawiam się że z względu na tragiczne tempo załatwiania spraw przez sądy(a przynajmniej ten, który mnie skazał), przelew z depozytu dostanę później niż mija termin naprawy szkody

Jeszcze jedna pytanie doszło - czy do kwoty naprawy szkody doliczam odsetki za zwłokę od momentu uprawomocnienia się wyroku?

Odświeżam temat, i jeszcze jedno pytanie - co w przypadku gdy Sąd nie dostanie odpowiedzi od poszkodowanych z wskazaniem adresu lub numeru konta? A minie termin naprawy szkody?

Powrót