Naprawa Telefonu - gwarancja

• Autor wątku Autor wątku Promyq
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

Promyq

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
7
Witam.

Telefon przestał działać, wyłączył się i był czarny ekran więc oddałem go na gwarancję do punktu, w którym go zakupiłem czyli Media Markt. Po ~2tygodniach był do odbioru. Po "naprawieniu" go, wyglądał jak w załącznikach. Do telefonu dołączyli również raport, według którego wynika, że telefon jest sprawny i gotowy do użytkowania a tak nie jest. Jutro oddaję ponownie telefon na reklamację z racji tego, że nie został poprawnie naprawiony, nie da się go normalnie użytkować.
Jakie przysługują mi prawa?
Czy mogą nie przyjąć mi reklamacji po raz drugi?
Co, jeżeli nie naprawią mi tego telefonu?
Co, jeżeli znowu po 2 tygodniach oddadzą mi zepsuty?

Ps: telefon nie jest byle jaki, to solidny LG G4.
Proszę o pomoc
Pozdrawiam

Załączniki

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą przeglądać załączniki.
Witam, nie znam się jakoś super na tym wszystkim, ale jeśli oddajesz do sklepu to nie lepiej skorzystać z rękojmi ? Bo oddając na gwarancję do sklepu sklep jest tylko pośrednikiem pomiędzy Tobą a autoryzowanym serwisem. A jeżeli sklep oddał Ci uszkodzony telefon, mogłeś go nie odbierać i od razu oddać na gwarancje/rękojmie.
Sklep raczej przyjmie reklamacje bo jest tylko pośrednikiem.
W gwarancji telefonu możesz mieć zapis w stylu: jeżeli dana część była wymieniana 3 razy to możesz żądać nowego telefonu.Przynajmniej coś takiego jest w gwarancji samsunga.
Jeżeli po 2 tygodniach oddadzą zepsuty znowu to nawet go nie odbieraj, i oddaj kolejny raz.

Ostatnia edycja:
Witam.
Dzisiaj mija 14 dni od oddania telefonu na gwarancję. Jakie przysługują mi prawa, jeżeli go dzisiaj nie dostanę?
Pozdrawiam

Powrót