Naprawa towaru

• Autor wątku Autor wątku kacper622
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kacper622

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
11
Witam.

Oddawałem produkt 3 razy na gwarancje, za pierwszym razem produkt zostaje naprawiony (dalej nie działa), drugi raz serwis stwierdza brak usterki, za trzecim razem po piśmie do sprzedawcy reklamacja zostaje uznana za zasadną, ale produkt nie działa poprawnie.
Sprawa tak się ciągnie od 1.11.2016.

Chciałem się dowidzieć czy po 3 nieudolnych próbach naprawy towaru mogę odstąpić od umowy i żądać zwrotu gotówki, albo wymiany na produkt wolny od wad?

z góry dzięki za pomoc.
Pozdrawiam.

nawet nie wiem, a czym to się różni?

Oddawałem towar 2 razy normalnie na gwarancje, po dwóch nieudolnych próbach naprawy napisałem pismo i żądałem wymiany produktu na nowy albo zwrot gotówki.

Dzisiaj napisałem maila do sprzedawcy
Chociaż że około miesiąc temu zostałem poinformowany że gwarancja zostaje uznana i towar zostanie doprowadzony do zgodnego z umową.
okazało się że:
w serwisie stwierdzono brak usterki.

Jak teraz najlepiej załatwić tą sprawę??

Dzięki!

Produkt był reklamowany z tytułu gwarancji.

Jaki mam teraz rozwiązać tą sytuacje?

jest sens to jeszcze raz reklamować? czy już nic się nie da zrobić

Mam jeszcze pytanie.

Przy pierwszej reklamacji usterka zostaje naprawiona.
Druga reklamacja serwis stwierdza brak usterki.
Trzecia reklamacja dostaje mail, że gwarancja została rozpatrzona pozytywnie i produkt zostanie doprowadzony do stanu zgodnego z umową.

Może coś takiego sprzedawca zrobić, rozpatrzyli reklamacje pozytywnie, a produkt dalej nie działa poprawnie?

Jakbym pisał jeszcze jedno pismo na jakie artykułu się powołać?

Dzięki.
Pozdrawiam

Karta graficzna przy użytkowaniu wyrzuca błąd sterownika. Jak się np przegląda strony internetowe to jest wszystko wporządku, ale jak się używa bardziej wymagających programów graficznych (np autocad) wyczuć błąd i wyłącza program.

Powrót