Naprawda telefonu - telefon wciąż uszkodzony.

• Autor wątku Autor wątku boardslides
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

boardslides

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam, mam nadzieję, że piszę w dobrym dziale.
Posiadam zbity ekran, oddałem go więc do naprawy. Po 3 dniach odebrałem go ale był zablokowany(ktoś wpisywał pin kilka razy i go zblokował) i musiałem go zresetować całego. Po resecie dotyk niby działał, ale teraz znowu przestał(wszystko w przeciągu 1 dnia). Na naprawę w serwisie mam niby roczną gwarancję, ale nie chce mieć z nimi nic wspólnego. Czy mogę teraz żądać zwrotu pieniędzy za usługę i część oraz wstawienie starego ekranu? Zapewne powiedzą, że ten stary ekran jest wyrzucony, a nowy mogą zdementować za kolejną opłatą.
Czy mogę żądać zwrotu starego ekranu(jeśli nie powiedziałem tego na początku)?
Czy mogę żądać zwrotu pieniędzy za całą naprawę i części?
No i nawet jeśli oddadzą je to dostanę telefon bez szyby przedniej więc jakie prawa mi przysługują?
Nawet nie wiem gdzie szukać takich informacji i w jakich działach kodeksów prawnych.
Pozdrawiam.

Na początek poszukaj informacji w umowie naprawy jaką zapewne zawarłeś z serwisem.

Dostałem tylko potwierdzenie ręcznie wypisane.

Jeśli otrzymałeś gwarancję z serwisu najpierw idź i skorzystaj z swojego prawa do naprawy gwarancyjnej, jeśli nadal będzie coś nie halo, wtedy będziesz mógł skorzystać z prawa zawartego w
art. 13 ustawy z dnia 27 lipca 2002 r.*o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej oraz o zmianie Kodeksu cywilnego.

Po ponownym oddaniu i odebraniu telefon znów się psuje. Chce zwrotu kosztów naprawy i zakończenia współpracy. Z tym, że oni powiedzą na 99%, że nie mają ekranu żeby mi wstawić i będą chcieli znowu naprawiać. A ja byłem w serwisie już 5 razy z czego jadę tam 45 minut w 1 stronę. Co mogę teraz zrobić?

Powrót