M
miejskie_zycie
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 62
Czy podstawne jest ubieganie się przez podmiot *** do zaprzestania wykorzystywania zarejestrowanego znaku towarowego do przedstawionego poniżej zdarzenia?
Moja oferta na Allegro została usunięta.
Była dostępna tutaj:
Przedmiotem oferty sprzedaży był przedmiot taki taki jak poniżej prezentowany:
Oferta na Allegro miała tytuł:
Opis oferty był zgodny z opisem ze sklepu.
Podmiot zgłaszający wykorzystanie zarejestrowanego znaku towarowego to:
Opis zarejestrowanego znaku towarowego znajduje się tutaj:
O usunięciu oferty dowiedziałem się od Allegro poprzez wiadomość mailową informującą o usunięciu oferty.
W treści wiadomości była informacja:
"nie wykorzystuj zarejestrowanego słownego znaku towarowego do sprzedaży produktu innej marki"
Na moje zapytanie o jaki znak towarowy chodzi otrzymałem odpowiedź:
"
Podjęliśmy działania po weryfikacji wiarygodnego zgłoszenia od firmy *** , podmiotu uprawnionego do reprezentowania właściciela marki *** na lodzie.
W zgłoszeniu wykazano naruszenie polegające na wykorzystaniu zarejestrowanego znaku towarowego (zastrzeżonej nazwy należącej do marki, od której pochodzi zgłoszenie) do sprzedaży produktu innej marki. Stosowanie nazw innych marek w charakterze słów kluczowych jest niedozwolone.
"
1. Czy usunięcie oferty sprzedaży przez Allegro było zasadne?
2. Czy tytuł mojej oferty sprzedaży narusza prawa firmy *** do ich znaku towarowego?
.
Moja oferta na Allegro została usunięta.
Była dostępna tutaj:
Przedmiotem oferty sprzedaży był przedmiot taki taki jak poniżej prezentowany:
Oferta na Allegro miała tytuł:
Opis oferty był zgodny z opisem ze sklepu.
Podmiot zgłaszający wykorzystanie zarejestrowanego znaku towarowego to:
Opis zarejestrowanego znaku towarowego znajduje się tutaj:
O usunięciu oferty dowiedziałem się od Allegro poprzez wiadomość mailową informującą o usunięciu oferty.
W treści wiadomości była informacja:
"nie wykorzystuj zarejestrowanego słownego znaku towarowego do sprzedaży produktu innej marki"
Na moje zapytanie o jaki znak towarowy chodzi otrzymałem odpowiedź:
"
Podjęliśmy działania po weryfikacji wiarygodnego zgłoszenia od firmy *** , podmiotu uprawnionego do reprezentowania właściciela marki *** na lodzie.
W zgłoszeniu wykazano naruszenie polegające na wykorzystaniu zarejestrowanego znaku towarowego (zastrzeżonej nazwy należącej do marki, od której pochodzi zgłoszenie) do sprzedaży produktu innej marki. Stosowanie nazw innych marek w charakterze słów kluczowych jest niedozwolone.
"
1. Czy usunięcie oferty sprzedaży przez Allegro było zasadne?
2. Czy tytuł mojej oferty sprzedaży narusza prawa firmy *** do ich znaku towarowego?
.
Ostatnią edycję dokonał moderator: