naruszenie prywatnosci

• Autor wątku Autor wątku Gosia12
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
G

Gosia12

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
witam wszystkich co mam zrobic jesli osoba naruszyła moja prywatnosc opisując mnie na nk jaki prawo mi przysługuje do tego aby ją pozwac :mad:

jezeli moze ktos to prosze o pomoc zostałam opisana na zdieciach i to na tak duzym portalu nie moge tego tak zostawic

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Przede wszystkim należało by ustalić co ó ktoś miał napisać.
Jeżeli napisał że Jesteś piękną kobietą, to nic nie zrobisz. :D

Na twoim profilu ktoś ci opisał zdjęcia?

napisał zbardzo brzydkie słowa nawet mozna powiedziec ze mnie zniesławił

Gosia12 napisał:
napisał zbardzo brzydkie słowa nawet mozna powiedziec ze mnie zniesławił
chyba kazdy obywatel ma prawo do prywatnosci dlaczego ktos ma szarpac moim imieniem w internecie

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Art. 216. § 1. Kto znieważa inną osobę w jej obecności albo choćby pod jej nieobecność, lecz publicznie lub w zamiarze, aby zniewaga do osoby tej dotarła,

podlega grzywnie albo karze ograniczenia wolności.

§ 2. Kto znieważa inną osobę za pomocą środków masowego komunikowania,

podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku.

§ 3. Jeżeli zniewagę wywołało wyzywające zachowanie się pokrzywdzonego albo jeżeli pokrzywdzony odpowiedział naruszeniem nietykalności cielesnej lub zniewagą wzajemną, sąd może odstąpić od wymierzenia kary.

§ 4. W razie skazania za przestępstwo określone w § 2 sąd może orzec nawiązkę na rzecz pokrzywdzonego, Polskiego Czerwonego Krzyża albo na inny cel społeczny wskazany przez pokrzywdzonego.

§ 5. Ściganie odbywa się z oskarżenia prywatnego.

Proszę przestać pisać posta pod postem tylko używać opcji "edytuj". Przypoprzednich Pani postach zwróciłem Pani na to uwagę, lecz Pani uwagę tą zignorowała. To jest ostatnia prośba.

Powrót