M
Makisoro
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Witam. Zwracam się z pytaniem apropo wybieranych przez ucznia rozszerzonych przedmiotów do matury. Końcem 1 klasy szkoły średniej tj. okres od 03.14 do 06.14 kazano nam, czyli uczniom wybrać sobie min. 2 rozszerzenia które mamy zamiar zdawać na maturze. W czym leży problem? W tym, że wszystko przebiegało ładnie i pięknie każdy sobie wybrał włącznie ze mną. Ja wybrałem rozszerzoną biologię i angielski. Z dniem 01.09.14r. dowiedziałem się, że narzucono bez mojej wiedzy i zgody 3 dodatkowy rozszerzony przedmiot którym jest geografia a którego ja sobie nie wybierałem aby zdawać. I to nie tylko mi ale również gdy ktoś nie wybierał rozszerzonego angielskiego czy też biologii i przez to rodzą się problemy, że ktoś zostaje w klasie przez to, ma słabszą średnią itp. Czy można jakieś środki naprzeciw temu wysunąć? Z tego co mi wiadomo dyrektor zasłania się tym, że brakuje jakichś tam godzin i że jest to od górnie narzucone. Ile w tym prawdy nie wiem.... Dlatego zgłaszam się z zapytaniem do forumowiczów czy można coś zdziałać
Dziękuję oraz pozdrawiam