Nasłano na mnie firmę windykacyjną

• Autor wątku Autor wątku niewinna92
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
N

niewinna92

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam wszystkich użytkowników...zacznę od tego, że posiadam własną firmę ,która czerpie dość sporo energii elektrycznej...aby więc obniżyć rachunki za prąd podjęłam współpracę z inną firmą energetyczną , która oferowała niższe rachunki...wszystko było dobrze dopóki owa firma nie zmieniła systemu na nowszy i zaczęła przesyłać opóźnione faktury, w końcu wezwania do zapłaty zaległych faktur, mimo, iż takie faktury miałam już opłacone ...gdy zdzwoniłam na infolinię osoba, z która rozmawiałam powiedziała ,że to wina systemu i że musi w takim razie ''zatrzymać" firmę windykacyjną ( co mnie bardzo zdziwiło)..myślałam ,że problem jest już rozwiązany , a jednak nie... dziś dostałam fakturę wystawioną 10.11. i na jej opłacenie mam tylko pięć dni(czemu tak późno przyszła) ... co więcej wracam do domu , biorę telefon do ręki... a tam sms od firmy windykacyjnej , żeby w przeciągu godziny do nich oddzwonić Pytanie: Co mam zrobić? Czy mogę rozwiązać umowę z tą firmą bez poniesienia kosztów skoro ma ją podpisaną na jeszcze dwa lata? Jak udowodnić swoja niewinność ? Pomocy !!!

Ostatnia edycja:
Powrót