A
andrzej37
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 17
Mam problem z prawami do zdjęć. Zdjęcia zostały skopiowane z mojej strony, został znak wodny zamazany i te zdjęcia ktoś dał na naszą klasę. Jest to konto fikcyjne, napisałem do tego kogoś że zdjęcia są moje to zablokował moje konto do swojego profilu oraz skasował moje wypowiedzi pod zdjęciami stwierdzające że one sa moje. Napisałem do administracji nasza klasa o łamaniu prawa autorskiego, pokazałem im zdjęcie z znakiem wodnym i to co jest tam w tym profilu. Dałem im podgląd jednego zdjęcia a ma ich tam około 5 i napisałem o tym im. Administracja naszej klasy odpisała mi ze mam się skontaktować z tym użytkownikiem oraz że mogę podać tego uzytkownika do sadu i w sadzie dochodzić swojego prawa. Czy takie podejście administracji nasza klasa jest słuszne, jeśli gołym okiem widać zamazanie znaku wodnego. I czy nasza klasa odpowiada za to co jest publikowane u nich? I wydaje mi się że administracja naszej klasy powinna się skontaktować z tym użytkownikiem w celu wyjaśnienia tej sytuacji.
Ja myślę że portal nasza klasa odpowiada za to co jest tam publikowane. A wygląda na to że do sądu mam podać jakieś konto fikcyjne.
Ja myślę że portal nasza klasa odpowiada za to co jest tam publikowane. A wygląda na to że do sądu mam podać jakieś konto fikcyjne.