National Insurance Number dla niepelnosprawnej osoby

• Autor wątku Autor wątku bramal
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

bramal

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam mam problem poniewaz nie moge uzyskac National Insurance Number dla niepelnosprawnej osoby.Od czterech lat mieszka ze mna i moja rodzina zony brat niepelnosprawny /porazenie mozgowe ,epilepsja i spastycznosc konczyn/jest niepelnosprawny fizycznie i umyslowo kiedy dzwonie do Jobcentre to mi odmawiaja bo oni tylko zalatwiaja dla osob pracojacych ,mowia zebym zadzwonil do Personal Independence Payment poniwaz staram sie o zasilek dla niego ale tam tez mi odmawiaja i odsylaja z powrotem do Jobentre nawet niechca mi przyslac PIP1 poniewaz nie ma National Insurance Number .Ma lekarza rodzinnnego,karte na autobusy ze jest niepelnosprawna osoba ma tez blue badge anie moze nigdzie uzyskac NIN w lutym byla u mnie osoba z Department for Work and Pensions i mianowala mnie appointee ze mam za niego podpisywc wszystkie papiery .A jak sie pytalem o NIN dla niego to ona niewie bo to jest inny department.Niewiem gdzie mam juz dzwonic a zony brat juz ma zawieszona rente w Polsce zeby w UK dostawc zasilek dla niepelnosprawnej osoby a tu nic z tego bo niema NIN .Prosze o pomoc

Jezeli starasz sie o benefit, i do jego otrzymania MUSISZ posiadac NIN to oni sami powinni Cie umowic ( brata ) na interview w celu jego przyznania. Jezeli DWP nie chce przyjac Twojej aplikacji bez NIN zloz skarge. JC moze umowic takie spotkanie tylko na wniosek DWP. Indywidualnie mozna sie umawiac tylko w przypadku szukania badz podjecia zatrudnienia.

Ale DWP niechce jemu przyslac aplikacji PIP1 twierdzac ze bez NIN oni mu jej nie przysla jak dzwonie na helpline to oni tam nic nie wiedza mowia tylko ze powiedza menadzerowi i prosze czekac 5 dni na telefon czy mam zlozyc skarge na pismie? DZIEKUJE ZA WCZESNIEJSZA ODPOWIEDZ ;)

Powrót