Natręt

• Autor wątku Autor wątku Longer87
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

Longer87

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam
Moja dziewczyna zerwała z chłopakiem gdy ten szedł do wojska. Były nie daje jej spokoju, ciągle wydzwania do niej w nocy strasznie jej ubliżając i grożąc, a jeśli ona nie odbiera lub się rozłącza on dzwoni na domowy budząc wszystkich w domu. Wygaduje niestworzone rzeczy jej matce, gdy przyjeżdża na przepustki nachodzi ją w domu, ona prawie codziennie płacze przez niego.
Jest w wojsku, więc nie chcę wobec niego używać przemocy.
Jak możemy zgodnie z prawem skutecznie pozbyć się natręta??

Z góry dziękuję za pomoc

czy skutecznie to nie wiem...- ale można złożyć zawiadomienie o wykroczeniu nękania...

ale jak to działa w wojsku?? nie chcemy dla niego źle, ale nie może nam wchodzić z butami w nasze życie, a za to że moja dziewczyna płacze często przez niego mam my ochotę po prostu przyłożyć, a tego chciałbym uniknąć, bo wojskowych prawo chroni bardziej niż innych obywateli...

[cytat="Longer87":19udeecc]----- bo wojskowych prawo chroni bardziej niż innych obywateli...[/cytat:19udeecc] mylisz się...- jest wręcz przeciwnie...

doszły nowe fakty, on mi groził na co mam dowody (smsy), czyli art 190kk, poza tym znieważył moją dziewczynę i mnie przy osobach trzecich, czy mogę napisać list (zadzwonić) do dowódcy jego jednostki z prośbą o zabranie mu telefonu komórkowego na czas odbywania służby wojskowej?? to wyjście byłoby dla mnie i mojej dziewczyny najlepsze

a czym groził ?

co do znieważenia - prywatny akt oskarżenia z art. 216 &1 KK , oddzielnie ty i oddzielnie dziewczyna

co do listu do dowódcy jednostki to nie może on zabrać komuś telefonu na czas służby wojskowej...:)

ps. o nękaniu mówiłem - zawiadomienie na Policji lub Żandarmerii

Powrót