Nauczyciel dał 1 za wyrażenie własnej opinii

• Autor wątku Autor wątku Ragur
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

Ragur

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
czy nauczyciel może podstawić uczniowi 1 za zle zrobione zadanie (tak uzasadnił) podczas lekcji
mieliśmy uzupełnić jak pokrywamy dziurę budżetowa w państwie napisałem m.in. z łapówek za co nauczyciel postawił mi 1
czy wolno mu tak zrobić?

I bardzo słusznie. Miałeś rozwiązać zadanie a nie filozofować. Zresztą odpowiedź jest błędna. Z zasadami poprawnej pisowni też z jesteś mocno do tyłu.

Pewnie masz rację nie potrzebnie się wyrywałem
jeśliby przeanalizować wszytsko to
z czemu za złe wykonanie zadania przecież poza tym mailem wszystko bezbłędnie, wiec skąd te 1?
Czy nie powinno to wpłynąć wtedy na zachowanie, a nie na ocenę roczną ?

Jeśli nauczyciel przerabiał ten temat z uczniami i tłumaczył na czym polega pokrywanie dziury budżetowej , to albo żle tłumaczył , albo nie słuchałeś .

Tak tłumaczył i uważałem na lekcji nie jestem typem który by się czepiał nauczycieli ani nie jestem kontrowersyjny, ale humor posiadam. Generalnie chciałem wiedzieć czy wolno tak zrobić.
po prostu wypisywałem możliwości i jedna z nich była właśnie łapówka i tak źle zareagowała na to ze wpisała 1
nie rozumiem tego przecież jest to sposób

To nam wyjaśnij w jaki sposób łapówki zasilają budżet państwa....?

Łapówka to ewentualnie sposób na załatanie prywatnej dziury w kieszeni. W skali państwa POwoduje raczej ubytek aktywów niz ich wzrost. Jedynka zasłużona.

chodziło o wydatki i przychody państwa

Jeśli chodzi o łapówki , to przychód mają obywatele i to nielegalnie zdobyte .Państwo może tylko stracić na takich nielegalnych nie zgodnych z prawem incydentach.

Dziękuję za wyjaśnienie, ale czy nauczyciel słusznie postawił mi 1 jeżeli tego nie wiedziałem ani o tym nie mówił? zwłaszcza ze zaznaczył praca na lekcji, jednak ja mam cała pracę

Nie wiedziałeś co to jest łapówka czy chciałeś zabłysnąć w klasie. Nauczyciel za błędnie wykonane zadanie może postawić jedynkę , może również napisać brak przygotowania , jest wiele możliwości . Jeżeli czujesz się poszkodowany do zgłoś ten fakt dyrektorowi szkoły.

Powrót