Nauczyciel nakazuje się rozebrać.

• Autor wątku Autor wątku pytacz09
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

pytacz09

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witam. Mam następujący problem. Pani X, nauczycielka w szkole kosmetycznej - policealnej rzuca hasło do swoich uczennic: (Nie jest to dokładny cytat, ale go tak obrazuję tylko by sprawa była jaśniej przedstawiona) "Dziewczyny, wykonywać będziemy zabiegi na piersiach. Część z was musi się rozebrać. Jeżeli któraś nie rozbierze się na 4 zajęciach pod rząd dostanie jedynkę!!" Paru dziewczynom to się nie spodobało. Pytania: 1.Co mają one zrobić? Jak się bronić? Gdzie jest ich prywatność?
2. Pod jaki artykuł podlega to co się wydarzyło, bo takie coś MUSI być karalne, bo to istny szantaż!!
3. W jakim kraju my żyjemy!!:/
(na ostatnie nie musicie odpowiadać...)
Bardzo proszę o szybką odpowiedź, bo sprawa jest pilna. Dziękuje serdecznie z góry!!

>Paru dziewczynom to się nie spodobało.

Znaczy co konkretnie się nie spodobało? Piersi innych uczennic?

Tak. O to się rozchodzi, że prywatność i normy etyczne są łamane w tym przypadku. Sam na sam to by problemu nie było... bo bym to pod próbę gwałtu podpisał:d

MMPM napisał:
>Paru dziewczynom to się nie spodobało.

Znaczy co konkretnie się nie spodobało? Piersi innych uczennic?
Bardzo dowcipne i jeszcze bardziej pomocne... Gdyby Tobie kazali bez spodni przez miasto iść, zgodziłbyś się? Nie spodobał się nakaz nauczycielki.

Ostatnia edycja:
Błagam Was o pomoc. Ta sprawa nie daje mi spokoju!! Ulżyjcie mojej duszy!!
Gdzie jest ten wszechwiedzący forumowicz, kiedy jest potrzebny;(

zgłosić sprawę do kuratora, prokuratora, sądu o molestowanie

Trochę za ostro. Chodzi o to by jej zwrócić uwagę, że łamie prawo powołując się na jakiś konkretny artykuł. Ale chyba wymagam zbyt wiele.
Dziękuje Avocado123. Ulżyło mi już trochę.

Mnie się wydaje, że tu mamy do czynienia ze specyfiką nauczania zawodu: jest to szkoła kosmetyczna, uczyć się mają wykonywania określonych zabiegów na pewnych częściach ciała. To nie jest akademia medyczna, gdzie nastepuje moment oprowadzania studentów po klinikach i asystowania docentom i profesorom przy badanich chorych na obchodach. Tu nie da się zaprosić obcych z ulicy, bo kto by chciał poddać się próbom zabiegów kosmetycznych w wykonaniu uczennic! Natomiast wybierając określony kierunek szkoleń uczestniczące osoby powinny odczuć, na czym polegają te zabiegi. Natomiast odmowa uczestniczenia oznacza automatycznie brak odrobienia lekcji z odpowiednią oceną.
Jak w szkole baletowej dziecku "wykręcają" stawy i mięśnie, nikt nie narzeka na ból, bo ten zawód wybrał, a tym bardziej nie narzeka na nauczyciela!
Pewnych rzeczy nie da się nauczyć jedynie na papierze.
Proszę dobrze pomyśleć nim się sformułuje jakiekolwiek obwinienia.

Taki zawód
Jak nie pasuje wam pokazywanie piersi to idź na stolarza, ale tam możesz se uciąć palca jak nie rękę a jak nie to idz na medyka to będziesz dla chłopaka czy tam dla dziewczyny robił usta-usta.
Takie przystosowanie do zawodu, jak nie pasuje to radze zmianę szkoły.
Pozdrawiam :)

Słuchaj, jest różnica między wykonywaniem zabiegu na kimś, a byciem manekinem na którym się wykonuje zabiegi.
Dlaczego ktoś miałby dotykać czyichś piersi jeżeli druga osoba tego sobie nie życzy!! Już nie mówię o obnażaniu się przed gronem ludzi!!
Natomiast dla natalie-s1959 serdecznie dziękuje. W sumie i racja, też mi to do głowy przyszło.

Ostatnia edycja:
To po ukończeniu szkoły nie będziesz wykonywać zabiegów na piersiach bo:
a. nie nauczyłaś się tego (no bo jak)
b. klientka będzie szukała na ciebie haka tak jak ty teraz na nauczycielkę

Druga strona medalu. To rzeczywiście szkoła mogłaby zapewnić manekiny.

pieprzenie durnot zamiast fachowej pomocy lub rzeczowych wypowiedzi, jak się nie ma nic do powiedzenia to lepiej zmilczeć, - jak na medycynie studenci mają zajęcia z chirurgi to też za każdym razem wybierają kogo dziś bedą kroić ? - buhahaha :lol:, debilizm, niech se pani kosmetyczka najmie hostesse, kupi manekina lub sama sie kładzie .... chyba, że lubi cudze cycuszki a to podchodzi pod molestowanie

Powrót