Nauczycielka

• Autor wątku Autor wątku bendz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

bendz

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Jestem w liceum i mam problem z nauczycielką od Polskiego. Nigdy nie narzekam na nauczyciela, ktory jest wymagający, ponieważ taki najlepiej nauczy, ale moja pani dzieli sobie uczniów na dwie grupy tych których lubi i tych których nie lubi. I normalnie wyżywa się na uczniach, których nie lubi. Jestem u niej aktywny na lekcji, więc powodem nie jest że nic nie robię. Ostatnio pytała mnie 3 lekcje pod rząd, na 1 odpowiedziałem na jakieś 3/4 albo 2/3 i dostałem 1, na 2 nic nie wystawiła, ponieważ w ten dzień miałem występ i wypadł mi polski, ponieważ odwołali próbę przed występem i poszedłem na lekcje polskiego, spytała mnie o 2 albo 3 definicje i chciała wstawić za to 1, ale powiedziałem jej że nie wiedziałem, że będę na polskim i klasa się za mną wystawiła, więc oceny nie było. Trzeciego dnia odpowiedziałem na wszystkie pytania i wystawiła mi 3, bo jak stwierdziła nie jestem tolerancyjny( Jestem ateista, a pani zagorzałą katoliczką) a w wypowiedzi nie obrażałem chrześcijan(przerabiamy tekst z bibli), ba ja ich chwalilem, ale pani stwierdziła, że to ja jestem nie tolerancyjny, chociaż to ona powiedziała, że to ateisci są gorsi, bo nie widzą, że bóg istnieje. Na ostatniej lekcji byłem nieobecny ponieważ miałem zawody i gdy moja klasa miała lekcje to mnie obgadywała, stwierdziła że gadam nie na temat, chociaż w większości mówiłem prawidłowo, nie raz źle rozumiałem tekst. I powiedziała że mam 1 za 3 nie przygotowanie, gdzie ja raz zgłaszałem nie przygotowanie. To jest mój przykład, a takich jak ja jest wielu w tej szkole. I moje pytanie brzmi, czy może nauczyciel może wystawić oceny za np. 3 Nie przygotowania, gdzie mam tylko 1 lub wstawianie oceny za odpowiedź nie zgodną z systemem oceniania? Jest jakiś paragraf na nie równe traktowanie i ocenianie uczniów ?

Nie może. Zbierz dowody, świadków, i złóż oficjalną skargę na nauczycielkę u dyrektora szkoły. Jeżeli jesteś osobą małoletnią, niech zrobią to Twoi rodzice. Jeżeli dyrektor nie rozpatrzy skargi prawidłowo, pozostaje wizyta w lokalnym Kuratorium Oświaty.

Powrót