Nauczycielka

• Autor wątku Autor wątku xooxPL
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
X

xooxPL

Jestem uczniem klasy 3 LO. Jestem również olimpijczykiem, który bierze udział w rożnych olimpiadach itp. mam w związku z tym zwolnienia olimpijskie które są wpisane w różne dokumenty szkolne. Oznacza to według tych regulaminów że mogę nie chodzić w tym czasie do szkoły w celu przygotowania się do olimpiad, a nauczyciele nie mają prawa mnie za to obrażać lub wstawiać ocen negatywnych za nieobecność. Dodatkowo przysługuje mi wydłużone terminy na napisanie sprawdzianów i zaległych prac. Problem jest z moja nauczycielką od angielskiego. Miałam tyle olimpiad że nie było mnie przez prawie miesiąc w szkole.Byłam zdziwiona że nie miałam nic do nadrobienia z tego przedmiotu (nie było wstawiona informacja do dziennika elektronicznego braku czegoś) osobiście więc udałam się do nauczyciela w celu omówienia czy muszę coś pisać. Odparła że nie. Niedługo zbliża się wystawianie ocen. Ogólnie wychodzi mi 4 ale nauczycielka dzisiaj mnie zastraszyła że mi nie wystawi tej oceny bo nie mam napisanych jakiś prac (w dzienniku nie stoi informacja na temat braku jakiegoś sprawdzianu pisanego przeze mnie itp.). Co więcej nauczycielka bardzo złośliwie zachowuje się w stosunku do mnie jak chciałam uzyskać informacje 2 tygodnie temu w celu dowiedzenia się jeszcze raz czy będę miała tą 4 na koniec roku i czy muszę coś zaliczyć, unikała mnie, nie chciała udzielić odpowiedzi lub robiła mi docinki i sobie wychodziła z klasy. Nie mówiąc już o tym że czuję się obrażana przez nauczycielkę, ale to mogę jakoś jeszcze znieść. Czy teraz po miesiącu po napisu pracy przez klasę, gdzie ja nie uzyskałam jawnej informacji że muszę coś zaliczyć (dopiero dzisiaj pani fuknęła i to dosłownie że mi ocena ta nie wychodzi), mam brak wstawionego w dziennik elektroniczny braku zadania że muszę coś zaliczyć to muszę zaliczać te prace ? Nie zostałam poinformowana o braku zaliczenia jakiegoś materiału, mimo że starałam się osobiście uzyskać informacje. co więcej zauważyłam że moje oceny z angielskiego nie są wystawiane według pso z języka angielskiego obowiązującego w tej szkole. co mogę zrobić w tej sytuacji i jakie prawa mi przysługują? czy to co robi nauczycielka i jak się zachowuje w stosunku do mnie jest w porządku ? czy nauczycielka w tej sytuacji jest bezkarna?

Powrót