Nauka prawa holenderskiego

• Autor wątku Autor wątku Alex v
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

Alex v

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Drodzy forumowicze,

czy znacie jakieś materiały (książki, strony internetowe itp.) do nauki prawa holenderskiego? Najlepiej takie, gdzie są ogólne podstawy, charakterystyczne różnice, konstytucja. Jeśli bardziej konkretnie to holenderskie prawo cywilne (+ handlowe), podatkowe, ważniejsze umowy z Polską.

Co do języka tych materiałów to najlepiej polski (;)), później kolejno angielski, niderlandzki, niemiecki.

Pozdrawiam!

Najlepiej jest SAMEMU POSZUKAC w internecie to co konkretnie potrzebujesz.
Wpisujesz do wyszukiwarki hasło i masz materiały.

Jasne, ale takie pytanie też jest elementem poszukiwań, bo jeśli ktoś już to robił to może mógłby podzielić się informacjami gdzie można szukać najbardziej wartościowe i przystępnie podane informacje.
Przy wyszukiwaniu informacji związanych z prawem z reguły wyskakuje również to forum, więc można przy okazji zadać pytanie.

Prawo w Holandii podobnie jak i w Polsce jest tak obszernie i nie wiadomo o co Ci chodzi, czy prawo karne, cywilne, a może administracyjne itp.
Więc jeżeli jesteś zainteresowany to poszukaj we własnym zakresie, gdyż nikt nie będzie za Ciebie szukać informacji Tobie potrzebnych.

Napisałem co konkretnie w pierwszym poście i napisałem również, że szukam sam a tu zadałem pytanie przy okazji.
Nie masz takich informacji czy nie chcesz pomóc to czemu tu piszesz i bawisz się w stróża, który nawet nie przeczyta dokładnie tylko ma swój obraz sytuacji i wg niego rzuca nagany i rozkazy. Nie szkoda czasu mojego, Twojego i innych którzy to będą czytać?
Luźno pytanie zadałem, do tego jest to forum, a te oburzenie jakbym pół netykiety naruszył .
Spokojnie :).

Witam ,
Gdybys byl czlonkiem holenderskiego zwiazku zawodowego CNV albo FNV - to takie informacje bys otrzymal za darmo. A powiem szczerze ze warto byc, bo wszysko co jest zwiazane z ich krajem maja wielka wiedze. Jezeli natomiast chodzi o jakiekolwiek unijne regulacje czy informacje prawne - to powiem szczerze ze kompletnie nic wiedza. Pozdrawiam,

Alex v napisał:
Napisałem co konkretnie w pierwszym poście i napisałem również, że szukam sam a tu zadałem pytanie przy okazji.
Luźno pytanie zadałem, do tego jest to forum, a te oburzenie jakbym pół netykiety naruszył .
Spokojnie :).

Powrót