Nazwa "Allegro" w tytule szkolenia jest zgodna z prawem

• Autor wątku Autor wątku nietup.ewelina
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
N

nietup.ewelina

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
7
Witajcie
Zaglądałam tu wiele razy ale pierwszy raz umieszczam pytanie. Mam nadzieję, że umieściłam je w odpowiednim miejscu.

Jest na rynku wiele firm prowadzących szkolenia np dotyczące Facebooka.
Chciałabym zorganizować szkolenie z zakresu sprzedaży na Allegro.

Stąd też moje pytanie czy umieszczenie nazwy Allegro w tytule jest zgodna z prawem?

Wiele szkoleń na w tytule nazwy Facebook, Wordpress itd. Czy jest to legalne, czy te osoby muszą się liczyć z konsekwencjami?

Jeśli nie używasz znaku towarowego nie naruszasz niczyich praw.

Czyli potwierdzasz, że samo użycie nazwy Allegro w tytule jest dozwolone. Tak?

LeszsekS napisał:
Jeśli nie używasz znaku towarowego nie naruszasz niczyich praw.

Czyli jeśli zacznę produkować samochody i będę je nazywał peugeot, ale nie będę używał znaku towarowego peugeot'a w postaci lwa to będzie wszystko legalne? Nie sądzę. W urzędzie patentowym znakiem towarowym może być wyraz, zdanie - bez znaku graficznego.

drskoczy napisał:
... Nie sądzę. ...
Mylisz pojęcia :!:
Użycie w tytule - "Jak sprzedawać na Allegro - poradnik" nie jest naruszeniem praw do znaku towarowego. W Twoim przypadku dojdzie dodatkowo do czynu nieuczciwej konkurencji.

Czytaj posty ze zrozumieniem w odniesieniu do konkretnego pytania.

Zapewne większy pożytek forum odniesie jeśli zaczniesz pisać ze zrozumieniem. "Jak sprzedawać na Allegro - poradnik" zawiera w sobie znak towarowy ponieważ słowo allegro jest znakiem towarowym. Twoja pierwsza odpowiedź przeczy drugiej. Nie mylę pojęć, czytam co piszesz. Gubisz się najprościej mówiąc.

drskoczy napisał:
Zapewne większy pożytek forum odniesie jeśli zaczniesz pisać ze zrozumieniem. "Jak sprzedawać na Allegro - poradnik" zawiera w sobie znak towarowy ponieważ słowo allegro jest znakiem towarowym. Twoja pierwsza odpowiedź przeczy drugiej. Nie mylę pojęć, czytam co piszesz. Gubisz się najprościej mówiąc.

Piszesz takie bzdury, że szkoda w ogóle się do nich odnosić.
Autorowi polecam nie brać pod uwagę tych dyrdymałów.

drskoczy napisał:
... "Jak sprzedawać na Allegro - poradnik" zawiera w sobie znak towarowy ponieważ słowo allegro jest znakiem towarowym...

Jakim prawem zatem używasz nazwy tego portalu skoro to słowo jest zastrzeżone?

ale czy może być zastrzeżone skoro duża amerykańska firma Allegro istnieje dłużej niż ten portal aukcyjny

Czy ktoś w końcu odpowie merytorycznie, jasno i bez obrażania?

Przecież otrzymałaś odpowiedź w 2 poście...

Powrót