B
bynek
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 2
Prowadzę warsztat zajmujący sie naprawą tylnych zawieszeń samochodów francuskich głównie Peugeot Citroen
Mam swoją stronę internetową gdzie używam logo tych marek i nazwy
Zadawałem pytanie na tym forum czy mogę i uzyskałem odpowiedź, że tak pod warunkiem że nie sugeruję, że posiadam autoryzację producenta i używam je tylko informacyjnie.
Skorzystałem z programu reklamowego Google i utworzyłem reklamę swojej strony jako link sponsorowany
Tu również użyłem nazw producentów samochodów, które naprawiam, oczywiście nigdzie nie sugeruję, że mam jakąś autoryzację, tylko informacyjnie, ze takie marki naprawiam.
I właśnie ze względu na te nazwy Peugeot Citroen reklama nie została zaakceptowana, a dokładniej od dzisiaj została odrzucona bo do tej pory była wyświetlana.
Poinformowanomnie ze reklama zawiera tekst mogący być znakami handlowymi
Czy mieli do tego prawo?
Jezeli nie, to czy są jakieś przepisy na które mogę się popwołać?
Z góry dziękuję za zainteresowanie
Mam swoją stronę internetową gdzie używam logo tych marek i nazwy
Zadawałem pytanie na tym forum czy mogę i uzyskałem odpowiedź, że tak pod warunkiem że nie sugeruję, że posiadam autoryzację producenta i używam je tylko informacyjnie.
Skorzystałem z programu reklamowego Google i utworzyłem reklamę swojej strony jako link sponsorowany
Tu również użyłem nazw producentów samochodów, które naprawiam, oczywiście nigdzie nie sugeruję, że mam jakąś autoryzację, tylko informacyjnie, ze takie marki naprawiam.
I właśnie ze względu na te nazwy Peugeot Citroen reklama nie została zaakceptowana, a dokładniej od dzisiaj została odrzucona bo do tej pory była wyświetlana.
Poinformowanomnie ze reklama zawiera tekst mogący być znakami handlowymi
Czy mieli do tego prawo?
Jezeli nie, to czy są jakieś przepisy na które mogę się popwołać?
Z góry dziękuję za zainteresowanie