T
tomek06
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 3
Witam mam pytanie byłem w związku z kobietą z którą nie miałem ślubu urodziło nam się dziecko i niestety rozeszliśmy się ona po jakimś czasie poznała innego faceta i potem wzieli ślub i dali dziecku nazwisko jej męża ja nic nie podpisywałem ani nie mam ograniczonych praw, następnie wyjechali razem zagranice też mi nic o tym nie mówiąc. Ja płace 300 zł na dziecko ale nie mam z nim kontaktu już od 3 lat. Obecnie jestem żonaty i mam 2 dzieci
Moje pytanie jest takie czy kobieta z którą miałem 1 dziecko mogła mu dać nazwisko swojego obecnego męża i czy mogli tak wyjechać zagranice bez mojej zgody i czy mam w ogóle jakieś szanse na zmniejszenie alimentów lub ich całkowite zniesienie słyszałem że jeżeli on dał dziecku swoje nazwisko to bierze za to dziecko prawną odpowiedzialność
Pozdrawiam
Moje pytanie jest takie czy kobieta z którą miałem 1 dziecko mogła mu dać nazwisko swojego obecnego męża i czy mogli tak wyjechać zagranice bez mojej zgody i czy mam w ogóle jakieś szanse na zmniejszenie alimentów lub ich całkowite zniesienie słyszałem że jeżeli on dał dziecku swoje nazwisko to bierze za to dziecko prawną odpowiedzialność
Pozdrawiam