A
alaska122
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 4
Witam, sprawa bardzo nietypowa, mój obecny partner 4 lata temu podczas pobytu w usa poznał tancerkę go go, ze znajomości powiło się dziecko, stan alaska, pani nadala nazwisko mojego obecnego partnera i kazała placic sobie na dziecko okreslona sume pieniedzy. Postanowilismy unormowac sytuacje prawna dziecka, partner poprosil poprzez kancelarie awokacka polska o skierowanie na droge sadowa, zrobienie dna i ustalenie alimentow. Panna z Alaski otrzymala mailem pismo, ale uznala, ze nie bedzie wystepowala o alimenty, bo to sa przykre rzeczy ..pytanie, jak mogła nadac dziecku nazwisko, skoro nie byli po slubie, czy moze rządac alimentow wstecz, jesli zdecyduje sie na droge sadowa, tyle, ze ona nie chce isc do sądu. Zameirzamy pobrac sie z partnerem, ale nie uczynie tego, dopoki sprawy z przeszlosci nie zostana ulozone. Wybieramy sie do usa w przyszlym roku (sluzbowo) czy cos grozi mojemu partnerowi ze strony prawa w usa. On chce uregulowac te sprawe, ale nie wiemy jak. Od roku (od momentu gdy panna otrzymala maila z kancelarii) zaprzestalismy wyplat na konto, ona rowniez nie kontaktuje sie na dzien dzisiejszy z nami. Prosimy o pomoc