NEKANIE, GROZBY SMS....

• Autor wątku Autor wątku dziadek124
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
adammada - nie pominąłem bo treść artykułu jest chyba wystarczająco jasno zacytowana przez IvoPage... No chyba ,że uważasz ,że dziadek124 nie jest w stanie zrozumieć tego co czyta... :?:

"To co może grozić celnikowi skazanemu, czy nawet oskarżonemu o coś takiego to coś więcej niż przeciętny człowiek." taaaa- celnik to nieprzeciętny człowiek..:)-- i w stosunku do niego stosuje się inny KK czy KW niż np. do pielegniarki...-- BZDURA

Oczywiście, że z KK nie stosuje się innego. Ale co innego W PRACY grozi sklepowejskazanej/oskarżonej, a co innego policjantowi/celnikowi?

Czy to też BZDURA i np. celnik skazany za groźby karalne wciąż ma "nieposzlakowaną opinię"?

ale rozmawiamy o dwóch różnych rzeczach... czym innym jest odpowiedzialność karna(wykroczeniowa) a czym innym spełnienie wymogu formalnego art. 2 Ustawy o słuzbie celnej... jest to pochodna odpowiedzialności karnej ,a nie sama odpowiedzialność...

Markiz-jak to grożenie śmiercią,nie jest groźbą karalną?To co nią jest?To,że ktoś wykrzykuje,że mnie zabije i na dodatek wydaje się być zdeterminowany-nie oznacza,że mi grozi?No chyba nic gorszego od zabicia nie może się nam przytrafić,więc co jest groźbą karalną?
Podobnie jak adammada,uważam,że praca celnika,to zawód szczególny i taka osoba winna mieć nieposzlakowaną opinię.Temu Panu daleko do takiej...
Czy naprawdę jest tak,że DOPIERO jak dojdzie do tragedii,pojawiają się podstawy do wszczęcia postępowania??

Powrót