tycior
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 84
Witam.
Mam następujący problem. Ostatnimi czasy kupuję na allegro po okazyjnej cenie licencje do oprogramowania ESET i sprzedaje drożej. Na każdy kupiony produkt mam potwierdzenie zakupu.
Jakieś 3tygodnie temu napisał do mnie użytkownik który kupił ode mnie licencje,że niejaki "osgiken_allegro" napisał email do niego,że sprzedaje pirackie oprogramowanie i jedną licencję kilka razy. Potem ruszyła lawina zapytań od innych kupujących. Krótko mówiąc ten "osgiken_allegro" rozpuścił plotkę bez żadnych dowodów,że robię czarne interesy. To chyba już nawet podchodzi pod paragraf,ale idźmy dalej. Zainteresowany o co chodzi,napisałem wiadomość z prośbą o wyjaśnienie sytuacji. Ten do mnie odpisał,że z kolegi konta(
) kupił ode mnie licencje i to piracka. Kazałem więc podać tą licencje,może faktycznie jakiś błąd a ten w kolejnym emailu,że nie jest głupi że ktoś go kiedyś oszukał na esecie i drugi raz tego nie zrobi i nie kupi od niezaufanej osoby.... w tym momencie zgłupiałem i nie wiedziałem czy ze mnie robi idiotę czy z siebie. Grzecznie podziękowałem za wymianę korespondencji i się pożegnałem. Od tego momentu średnio co 2dni dostaję emaile (nawet o 2 w nocy!) tego typu,że mnie poda do sądu,że poda mnie na policje,poda również do BSA i urzędu skarbowego oraz firmy DAGMA (dystrybutor ESETa w polsce,nie przedstawiciel firmy). Wysyła mi jakieś linki do newsów typu "zamknęli pirata" i podobne bzdury. Starałem się być miły,ale ostatnio ponoszą mnie nerwy jak w środku nocy budzi mnie email od niego (mam w tel ustawione) i zasugerowałem mu udanie się do specjalisty od głowy. Jak powiedziałem,że pójdę z tym na policje to odpisał,że jak tylko spróbuje to mnie usadzi i zaczął podawać mi inne nicki użytkowników allegro,że to niby ja
Pytanie do Was moi drodzy. Co mogę zrobić z tym człowiekiem?
Mam następujący problem. Ostatnimi czasy kupuję na allegro po okazyjnej cenie licencje do oprogramowania ESET i sprzedaje drożej. Na każdy kupiony produkt mam potwierdzenie zakupu.
Jakieś 3tygodnie temu napisał do mnie użytkownik który kupił ode mnie licencje,że niejaki "osgiken_allegro" napisał email do niego,że sprzedaje pirackie oprogramowanie i jedną licencję kilka razy. Potem ruszyła lawina zapytań od innych kupujących. Krótko mówiąc ten "osgiken_allegro" rozpuścił plotkę bez żadnych dowodów,że robię czarne interesy. To chyba już nawet podchodzi pod paragraf,ale idźmy dalej. Zainteresowany o co chodzi,napisałem wiadomość z prośbą o wyjaśnienie sytuacji. Ten do mnie odpisał,że z kolegi konta(
Pytanie do Was moi drodzy. Co mogę zrobić z tym człowiekiem?
Ostatnia edycja: