B
blondie84
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 6
Witam,
mam problem i mam nadzieje, ze ktos moze mi podpowiedziec jak to rozwiazac. Mieszkam na stale w Niemiczech i tu urodzil sie moj syn. Jego ojciec jest obywatelem angielskim, nie bylismy ani nie jestesmy malzenstwem.
Ojciec ma problemy z alkoholem (mozliwe, ze rowniez z narkotykami i glowa
. Problem jest tego typu, ze neka mnie telefonami, (czasem 100 polaczen w ciagu nocy), obraza mnie przez smsy (wczesniej jeszcze whatsapp i facebook, ale zostal zablokowany). Nachodzil mnie w domu, opowiada, ze nie daje mu sie spotykac z synem (pozwalam mu na spotkania, miedzy 2-5 razy w tygodniu, bardzo czesto sie spoznia na nie), albo wymaga ode mnie, zeby mogl zobaczyc sie z synem np o godzinie 22 (maly ma 6 miesiecy, wiec w 99% spi o tej porze). Do tego obraza moich znajomych, pisze im, ze ze mna sypiaja, ze sie puszczam. Byl juz 2 razy zgloszony na policje, po tym jak byl agreswyny po alkoholu. Wiec teraz juz mnie nie nachodzi, bo wie, ze moge zadzwonic po policje, ale neka telefonicznie i internetowo.
Kolejny problem jest taki, ze pracowalismy razem (ja jestem obecnie na urlopie macierzynskim), w pracy mnie oczernia i klamie na moj temat.
Co moge zrobic? Czy moge zglosic go na policje, ze mnie neka? Mam smsy, zdjecia rozmow, ktore odbywal z moimi znajomymi. Do tego chcialabym (wydaje mi sie, ze trzeba to zrobic sadownie) dac mu wyznaczone dni i godziny na widzenia z dzieckiem. Kolejna rzecza jest to, ze on podpisal Negativbescheinigung - czyli ja mam pelnie praw rodzicielskich.
przepraszam jesli jest troche chaotycznie, ale dzis do mnie wydzwanial i cala sie trzese...
mam problem i mam nadzieje, ze ktos moze mi podpowiedziec jak to rozwiazac. Mieszkam na stale w Niemiczech i tu urodzil sie moj syn. Jego ojciec jest obywatelem angielskim, nie bylismy ani nie jestesmy malzenstwem.
Ojciec ma problemy z alkoholem (mozliwe, ze rowniez z narkotykami i glowa
Kolejny problem jest taki, ze pracowalismy razem (ja jestem obecnie na urlopie macierzynskim), w pracy mnie oczernia i klamie na moj temat.
Co moge zrobic? Czy moge zglosic go na policje, ze mnie neka? Mam smsy, zdjecia rozmow, ktore odbywal z moimi znajomymi. Do tego chcialabym (wydaje mi sie, ze trzeba to zrobic sadownie) dac mu wyznaczone dni i godziny na widzenia z dzieckiem. Kolejna rzecza jest to, ze on podpisal Negativbescheinigung - czyli ja mam pelnie praw rodzicielskich.
przepraszam jesli jest troche chaotycznie, ale dzis do mnie wydzwanial i cala sie trzese...